bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Majitel NY Islanders Charles Wang našel nové investory

20. srpna 2014, 19:48

Jan Šlapáček

New York Islanders patří dlouhodobě mezi ekonomicky nejslabší organizace v National Hockey League. Ostrované jsou každým rokem v desetimiliónové ztrátě a situace už zašla tak daleko, že majitel Charles Wang (na snímku) nutně potřeboval najít investory, kterým by prodal podíl v prodělečném klubu.

Wangovo vynaložené úsilí nakonec padlo na úrodnou půdu. Islanders v pondělí oznámili, že skupina vedená bývalým spoluvlastníkem Washingtonu Capitals Jonem Ledeckym a investorem z Londonu Scottem Malkinem souhlasila s koupí „podstatného“ minoritního podílu v klubu. Finanční podmínky nebyly prozatím upřesněny.  

Charles Wang bude v příštích dvou letech stále majoritním vlastníkem. Po této době bude vlastnictví převedeno na skupinu Ledecky - Malkin.

„Jsme rádi, že máme příležitost stát se partnery New Yorku Islanders s Charlesem Wangem a usilovat o náš společný sen - vyhrát pátý Stanley Cup pro nejbáječnější fanoušky v NHL,“ uvedl Ledecky v tiskovém prohlášení.

Od sezóny 2015-16 už budou Ostrované hrát své domácí zápasy v aréně Barclays Center.

„Mám ohromnou radost, že se ke mně Jon a Scott připojí v době, kdy s Islanders vstupujeme do poslední sezóny v Nassau Veterans Memorial Coliseum. Těším se na dlouhou a úspěšnou spolupráci,“ řekl sedmdesátiletý počítačový magnát Charles Wang, který od minulého pondělí čelí žalobě Andrewa Barrowaye za to, že odmítl předběžnou dohodu o prodeji klubu do vlastnictví společnosti NY ICE, jež Barroway zastupuje.

Pokuta činí deset miliónů dolarů. Obě strany se při jednáních dohodly na částce 420 mil. dolarů, Wang později zvýšil cenu klubu na 548 mil. USD.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.