bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Malkin byl se Stanley Cupem v Kremlu i za legendami. Naplnil ho kaviárem?

25. srpna 2016, 12:00

Václav Jáchim

Před sedmi lety vzal svůj první Stanley Cup do Magnitogorsku, kde se narodil a vyrůstal. Po druhém triumfu a zisku nejslavnější hokejové trofeje planety se Jevgenij Malkin rozhodl trošku jinak. "Řekl jsem si, že udělám radost sobě i jiným v Moskvě. Ráno jsme si byli udělat fotky v Kremlu, pak následovalo setkání s ruskými legendami. A autogramiáda," povídá. Útočník Pittsburghu se vydržel podepisovat několik hodin. "Lidé čekali dlouho, chci, aby došlo na všechny," dodává v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport.

Lídr Penguins měl na triumfu velký podíl. Pittsburgh skolil San Jose a získal Pohár, ačkoli před startem play off nepatřil k největším favoritům. "Trošku mi to připomíná dění před Světovým pohárem. Sbornou v zámoří až tolik neberou, na zlato se počítá s Kanadou nebo Amerikou. Uvidíme, jak to dopadne," usměje se.

Po návratu ze zámoří měl ve vlasti kratší léto, času na odpočinek moc nebylo. "Já to ale takhle neberu. Jsem zvyklý hrát do června, pokud to takhle mám, znamená to, že sezona byla povedená. Po zisku Stanley Cupu jsem si dal trošku volna, ovšem už zase trénuju a poslední dobou také chodím na led. Za dva týdny máme sraz v Petrohradě, kde začneme přípravu na World Cup. Myslím, že mám solidní formu," chlubí se spokojeně.

Poslední měsíce byly pro Malkina jako z pohádky. Podruhé v kariéře zvedl nad hlavu Stanleyův pohár, během finále se San Jose se jeho partnerce narodil syn. "Jsem pořád strašně šťastný," potvrzuje. Když slyší dotaz, jestli už je potomek těžší než slavná trofej, jen zavrtí hlavou: "Víte, že ani nevím? Obě události jsou senzační, ale nejde je moc srovnávat. Stanley Cup pro mě znamená hokejové maximum, ale syn - to je životní událost," hlásí. Sergej Brylin před časem nechal potomka ve zmíněné trofeji pokřtít, Malkina by to ani nenapadlo. "Myslím, že tohle bych nechtěl," opáčí.

Stejně tak mu je proti mysli, aby s trofejí vyváděl excentrické kousky, jako tomu v minulosti občas bývalo. "Že bych třeba zašel se Stanley Cupem do sauny? Ne, to už je trochu moc," zahlásí. Úterní den byl pro něj pořádně dlouhý. A náročný. "Pohár letěl do Moskvy individuálně, já si ho převzal, z letiště jsme pak s rodinou odjeli do Kremlu. Pro nás Rusy je to důležité místo, chtěli jsme si udělat fotky na památku," informuje. Po obědě zamířil Malkin s trofejí do Parku legend, v tamním Muzeu ruské hokejové slávy se setkal s borci, jako jsou Sergej Makarov, Valerij Kamenskij, Alexander Jakušev nebo Vladimír Myškin. Následovala zmíněná podpisová akce, až večer měl útočník Pittsburghu pohár jen pro sebe a své blízké.

Plány nikterak nehrotil. "Když jsem Stanley Cup vezl do Magnitogorsku, trošku jsem se bál, jak všechno dopadne. Máte 24 hodin, chtěli byste toho tolik stihnout... Pamatuju si, že jsem s kamarády plánoval doslova každou minutu, aby všechno klaplo," vzpomíná. Moskevská mise byla klidnější, měla jen tři hlavní body. "Je dobré, když můžete ukázat Stanley Cup fanouškům. Když se u něj mohou vyfotit. To je důležité. Osobně jsem se pak těšil hodně na večer, až se na malé party potkám se těmi, které jsem dlouho neviděl," říkal. A co Stanley Cup? "Uvažoval jsem, že bych z něj ochutnal kaviár. Nebo si takhle dáme pelmeně. Ale jinak vážně nic velkého. Je to krásná trofej, k níž všichni musejí mít úctu. Já ji ctím určitě!" doplňuje závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.