bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Malkin se hokejkou ohnal po Rafflovi, čeká ho zápasová stopka

13. února 2019, 10:10

Šimon Rogner

Pensylvánské derby nabídne vždy ožehavý průběh, kdy nejeden hit či zákrok vzbudí emoce na obou stranách. Nejinak tomu bylo i v pondělním utkání Pittsburghu s Philadelphií, v němž se centr Tučňáků Jevgenij Malkin hokejkou ohnal po domácím Michaelu Rafflovi. V zápase za to vyfasoval trest do konce utkání a včera ho disciplinárka potrestala ještě jednozápasovou stopkou. „Byla to vysoká hůl, ale do obličeje jsem ho netrefil,“ bránil se ruský forvard.

Do konce třetí třetiny zbývalo pět minut a Pittsburgh vedl na ledě rivala pohodlně 3:0. Když ale rakouský útočník Michael Raffl přistoupil u střídačky Flyers k Jevgeniji Malkinovi, jenž se snažil ukočírovat puk a dostat ho do útočného pásma, naštval ho svojí snahou odebrat mu kotouč natolik, že se po něm Rus poté hokejkou ostře ohnal.

„Netrefil jsem ho do obličeje. Kdybych ho trefil, určitě, dali by mi stopku. Byla to vysoká hůl, ale nerozbil jsem mu obličej. Myslím, že stopku nedostanu,“ říkal Malkin po zápase v rozhovoru s novinářem serveru The Athletic Joshem Yohem.

„Nesnažil jsem se ho trefit do obličeje. Vím, že to nebyl čistý zákrok, ale netrefil jsem ho, nedotkl jsem se hokejkou helmy nebo ramena. On to přihrál a rozhodčí mě vyloučil. Nebylo to nic nebezpečného, on nekrvácel, nic. Vím, že jsem jim dal k dispozici pětiminutovou přesilovku, byla to moje chyba,“ omlouval se částečně Malkin a dodal, že Raffl předtím hrál „nečistě“.

Dvaatřicetiletý Rus se však ve své předpovědi zmýlil, včera večer totiž Oddělení pro hráčskou bezpečnost oznámilo, že Malkinovi udělilo jednozápasovou stopku. S jeho argumentem, že Raffla nezranil, disciplinárka nesouhlasila a citovala přesné znění pravidel, které jako nečisté klasifikuje už pokus zranit protihráče hrou vysokou holí.

Tak či onak, oba týmy čeká ještě tuhý boj o play off. Pittsburgh se se 65 body nachází na druhé divoké kartě, Flyers jsou se ztrátou šesti bodů na 11. pozici. Do konce sezóny se Letci a Tučňáci střetnou dvakrát, poprvé už 24. února, a to opět na ledě Philadelphie. A na souboj Raffla s Malkinem dost možná dojde znovu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.