bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mám jedny z nejlepších spoluhráčů na světě, chválí Wilson své ruské parťáky

18. září 2018, 10:00

Vojtěch Balon

Elitní útočná formace ve složení Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov, Tom Wilson byla jedním z hlavních zbraní Washingtonu Capitals na jarní pouti za Stanley Cupem.

Rodák z Toronta má nyní v kapse vylepšený šestiletý kontrakt a zdá se, že jeho spolupráce s produktivní ruskou dvojicí může vesele pokračovat. Wilson je sice důležitou součástí této obávané letky, přesto si ale dobře uvědomuje, jaké štěstí měl, když jej dnes už bývalý trenér Capitals Barry Trotz k Ovečkinovi s Kuzněcovem zařadil. „Jsou to jedni z nejlepších hráčů na světě, je obrovské privilegium s nimi hrát,“ přiznal.

Wilson si postupně zvykl i na určitou jazykovou bariéru, která mezi Kanaďanem a dvěma Rusy chtě-nechtě panuje. „Postupně jsem si na to zvykl. Za začátku jsem je slyšel spolu mluvit rusky, musel jsem se naučit za nimi dojet a zeptat se, jak zrovna budeme hrát,“ usmál se kanadský brousek. „Je to docela vtipné, rozhodně mě neuslyšíte si na to stěžovat.“

První washingtonská formace byla ve vyřazovacích bojích nejproduktivnější lajnou ze všech: Ovečkin se staral o góly, Kuzněcov jej zásoboval asistencemi a Wilson odvedl potřebnou černou práci. „Vzájemně se doplňujeme. Každý jsme dělali to, v čem jsme dobří, přesně to dělá dobrou formaci,“ myslí si Tom Wilson.

Bude tato trojice strašit soupeře i v blížícím se ročníku NHL?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.