bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mám na to být jedním z nejlepších obránců v NHL, věří si Hanifin a doufá v dlouhodobý kontrakt

25. srpna 2018, 16:35

Petr Sumbal

Noaf Hanifin se teprve letos v létě stal hráčem Calgary, tudíž za něj ještě neodehrál logicky ani zápas. Protože mu ovšem končí smlouva, ještě než se navlékne do dresu Flames, bude muset jakožto chráněný volný hráč podepsat smlouvu novou. „Je to blízko. Rád bych se brzy připojil do kempu Flames,“ říká Hanifin a dodává, že by rád podepsal dlouhodobější kontrakt.

Už když došlo na výměnu pětice hráčů mezi Carolinou a Calgary, které byl Hanifin součástí, bylo jasné, že už brzy si budou muset jednadvacetiletý obránce a kluboví zástupci Flames sednout, aby probrali hráčovu budoucnost. Hanifinovi totiž současná smlouva letošním létem končí a potřebuje tak podepsat novou. Pokud se nestane nic nečekaného, zůstane Hanifin v barvách Calgary.

„Je to blízko,“ hlásí Hanifin ohledně podpisu nového kontraktu. „Chtěl bych hrát za Calgary a doufám, že oni zase chtějí mě. Rád bych se brzy připojil do kempu Flames. Moc se na to těším, nemůžu se dočkat, až se všechno vyřeší.“

Že by k podpisu Hanifinovy smlouvy s Calgary mohlo opravdu v nejbližších dnech dojít, svědčí i obsah textové zprávy, kterou odeslal zámořským novinářům generální manažer Flames Brad Treliving. V té doslova stálo toto: „Těším se na to, že to brzy bude hotové. Jsme nadšení, že u nás Noaha máme.“ Hanifin je ve svých představách o nové smlouvě ještě konkrétnější, rád by podepsal alespoň na pět let. Tuto záležitost už ovšem Treliving nijak neokomentoval.

I z dalších Hanifinových slov lze celkem lehce vyčíst, že se talentovaný obránce na výzvu v podobě první změny dresu v NHL opravdu hodně těší. „Flames jsou skvělá organizace. Mají před sebou skvělou budoucnost a já bych toho byl rád na dlouhou dobu součástí,“ naráží Hanifin znovu na své přání upsat se Calgary na co nejdelší dobu. „Uvidíme ale, jak to nakonec dopadne.“

Hanifin ještě do Calgary neodcestoval, ale už se začíná sbližovat se svými velmi pravděpodobně už brzy budoucími spoluhráči. V telefonickém kontaktu už například byl s obráncem Travisem Hamonicem, který ho hned po červnové výměně vítal v týmu a probírali spolu třeba přípravné utkání, které Calgary odehraje v Číně proti Bostonu. „Bude nás v týmu více nových hráčů, takže to bude parádní příležitost na to, abychom se poznali,“ těší se Hanifin.

Ne všichni nicméně budou pro úplně Hanifina neznámí. V Calgary se třeba znovu setká se svým prvním koučem v NHL Billem Petersem, který ho vedl na jeho předchozí štaci v Carolině. „V jednadvaceti letech mám ještě hodně prostoru na zlepšení a Bill se mnou už v Carolině odvedl skvělou práci,” vzpomíná pětka draftu z roku 2015 na bývalou spolupráci s trenérem. „On mě nechá hrát a já zase přesně víc, co chce, jaký styl vyžaduje. A tuším, jak bude asi vypadat tréninkový kemp. Takže by pro mě mělo být začlenění do týmu o to jednodušší,“ doufá.

Kromě trenéra Peterse nejsou pro Hanifina cizí ani někteří jeho budoucí spoluhráči. Z působení v Carolině se dobře zná s útočníky Eliasem Lindholmem a Derekem Ryanem, v mládežnických reprezentačních výběrech se pak dříve potkal s dalšími forwardy Johnny Gaudreauem a Matthewem Tkachukem.

Právě tyto hráče, ještě spolu s Seanem Monahanem a Jamesen Nealem, zmínil Hanifin jako ty, díky kterým by mohl v nové sezóně ještě vylepšit svou ofenzivní produkci. Očekává, že by měl nastupovat v prvních dvou obranných párech a nejraději by pokračoval v trendu let minulých, kdy si pokaždé vylepšoval své bodové maximum. To naposled stanovil na 32 bodech (10+22). Za cíl si dokonce dává dorovnání loňského bodového účtu Dougieho Hamiltona, kterého ve Flames vystřídal, jenž v loňské sezóně nasbíral 44 bodů (17+27).

Do budoucna ovšem míří ještě výš a sebevědomí mu rozhodně nechybí. „Chtěl bych se stát jedním z nejlepších obránců v NHL. Potenciál na to mám, to jsem si jistý,“ tvrdí rodák z Bostonu. „Letos bych chtěl mít zase o něco důležitější roli a být na ledě víc minut než dřív,“ plánuje si. „Samozřejmě si to všechno musím zasloužit, ale když se mi to povede, do budoucna mi to hodně pomůže. Myslím, že jsem připraven udělat v kariéře zase krok kupředu,“ uzavírá Hanifin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.