bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Máme být nač hrdí, shodují se v Nashvillu. Za rok chtějí Predators zaútočit znovu

13. června 2017, 16:00

Michal Sobotka

Připomínali pět let starou jízdu Los Angeles, ale ve finále nedosáhli na nejvyšší stupínek. Hokejisté Nashvillu postoupili do play off z posledního místa Západní konference, přesto svou jízdu málem zakončili se Stanley Cupem v ruce. I přes neúspěch v poslední sérii ale mohou být spokojeni.

Nikdy se nehodnotí snadno, když prohrajete poslední zápas sezony. Nashville se s tím musel vypořádat po porážce v domácím prostředí v rámci šestého finálového zápasu. Poté se díval, jak soupeř přebírá Stanleyův pohár. Počáteční zklamání ale určitě vystřídá v příštích dnech spokojenost z toho, jaký pokrok Predators v sezoně učinili.

Obránce P.K. Subban, jehož příchodem v létě možná odstartovala báječná sezona Nashvillu, věří v lepší zítřky. „Naší výhodou je, že máme mladý tým. Doufejme, že naše příští zkušenost bude s pozvednutím Stanleyova poháru,“ sdělil po finále. Hráči také získali potřebné zkušenosti. Před právě dokončeným ročníkem měl z poslední série sezony zkušenosti jenom kapitán Mike Fisher.

Minimum starostí pro Poilea

Predators si teď na vlastní kůži vyzkoušeli, kolik úsilí stojí, aby se dostali mezi nejlepší dva celky. Příští ročník samozřejmě může poznamenat mnoho faktů. Nashville ale určitě bude v predikcích patřit mezi celky, které budou řazeny hodně vysoko. Jejich první dva obranné páry patří mezi nejlepší v lize. Navíc nejstarším ze čtveřice Ellis, Josi, Ekholm, Subban je poslední jmenovaný a je mu pouze 28 let.

Také v útoku se celek z města country může chlubit vycházejícím mládím. Především jeho klíčovými hráči jsou borci, kterým ještě není ani 25. Řeč je o Filipu Forsbergovi, Ryanu Johansenovi nebo Victoru Arvidssonovi, jenž prožil svou nejlepší sezonu v kariéře. Právě v předních liniích by se přesto Preds nejspíš hodila posila. Především pro dlouhou cestu do finále.

Rinne bude zaučovat krajana

Do budoucna tak bude generální manažer David Poile řešit snad jediný post: brankáře. Pekka Rinne samozřejmě má stále dobrou výkonnost, na druhou stranu je mu už 35 let. „Takovou příležitost budu mít možná jednou v životě,“ pravil ještě před šestým utkáním s Pittsburghem. Na střídačce čeká jeho krajan Juuse Saros, aby převzal otěže jedničky. Jenže kdy bude opravdu připraven?

„Je těžké přijmout, že jsme finále prohráli. Na všechny v týmu jsem ale pyšný. V play off jsme odehráli čtyři skvělé série a za nimi se můžeme ohlédnout s hrdostí,“ vyprávěl po finále Rinne. V létě nebudou Predators muset řešit mnoho odchodů. Bez smlouvy sice budou Johansen nebo Arvidsson, ale dohodnout se s nimi na smlouvě by pro Poileho neměl být velký problém.

Otázkou je, jaká budoucnost čeká kapitána Mika Fishera. Končí mu smlouva, navíc má už 37 let. V šatně je ale lídrem a oblíbeným hokejistou. Také on si vychutnával cestu sezonou. Hráči pobláznili celé město. „Podpora fanoušků byla neuvěřitelná. Myslím, že tohle liga ještě nezažila,“ řekl zkušený útočník. Zkusí ještě jednou zaútočit na Stanley Cup?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.