bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Máme jiný tým než v minulosti, hlásí před play-off Ovečkin

9. dubna 2018, 16:10

Lukáš Podleśny

Dá se říct, že pro Washington je play-off prokleté. V minulých sezónách do něj šli Capitals jako vítězové Východní konference, ale přesto nikdy neprorazili. Navíc už je to dvacet let, co se Washington naposledy dostal přes druhé kolo.

Před letošní sezónou proběhlo ve Washingtonu několik změn. Tým opustil zkušený Justin Williams, do New Jersey zamířil Marcus Johansson a obranná řada musela překousnout ztrátu dvojice Schmidt – Alzner. Rozhodně se nečekalo, že po docela výrazném zásahu do soupisky Washington vyhraje Metropolitní divizi. Ale stalo se!

Po celou sezónu Caps podávali vyrovnané výkony a druhý Pittsburgh v divizi porazili o pět bodů. Na druhou stranu, když Washington srovnáme s aktuálně nejlepšími týmy NHL, něco tomu přeci jenom chybí. Vidět to lze například na bodovém zisku. Například oproti Predátorům, jakožto nejlepšímu týmu základní části, měl Washington o 12 bodů méně.

Play-off je však úplně jiná soutěž a podle slov kapitána Alexandra Ovečkina jde do vyřazovací části jiný Washington než v minulých letech. Washington, který se rozhodně neohlíží za tím, co se událo v předchozích sezónách, a tentokrát ani není pasován mezi největší favority. To je oproti loňské i předloňské sezóně změna. Právě v těchto dvou ročnících totiž Capitals ovládli celou Východní konferenci.

„Vím, že je na nás menší tlak než v minulosti nebo si jej aspoň neuvědomujeme. Rozhodně to pro nás není špatná pozice. Občas je opravdu těžké porazit týmy, které jsou v pozici, že nemají co ztratit. Právě tím týmem jsme letos možná my,“ říká obránce Matt Niskanen.

Právě tlak na tým byl v posledních dvou sezónách enormní a play-off dopadlo pokaždé tragicky. Jako vítěz Východní konference se Washington v obou případech nedokázal popasovat s Pittsburghem. Pokaždé za to mohl bídný vstup do série, kterou Caps v obou sezónách prohrávali 1:3. Takové skóre se přeci jenom proti tak kvalitnímu týmu neotáčí jednoduše.

Kouč Barry Trotz věří, že bez zisku President’s Trophy, si Washington nese menší břemeno. Jenže historické břemeno nadále zůstává. Washington se do play-off dostal ve 27 případech, ale přes druhé kolo se probojoval jen dvakrát. V roce 1990 byl ve finále Východní konference poražen Bostonem, před dvaceti lety pak ve finále Stanley Cupu podlehl Detroitu. Velmi blízko k postupu přes druhé kolo byli Caps ještě před třemi lety, nicméně ani vedení 3:1 proti newyorským Rangers nestačilo.

„Nesnáším setkání po konci sezóny. Jen tak tam postáváme, slibujeme si věci a je to na nic. Doufám, že letos už to nebudu muset absolvovat“, dodává Nicklas Backström.

Možná byla dvě vyřazení od Pittsburghu zlomovými body, nicméně odpověď na to najdeme až v příštích dnech a týdnech. Osobně si však troufnu tvrdit, že v sérii mezi Pittsburghem a Philadelphií budou svěřenci Barryho Trotze rozhodně fandit Letcům.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.