bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Manažer Ručinský: Jágr se rozhodl, na Světovém poháru hrát nebude

24. května 2016, 9:10

Adam Bagar

Český národní tým se na vrcholné akci tohoto roku představí bez Jaromíra Jágra. Velezkušený útočník definitivně zamítl možnost, že by v září oblékl reprezentační dres na Světovém poháru v Torontu! Češi o Jágra hodně stáli, jenže generální manažer Martin Ručinský nakonec od svého bývalého hokejového parťáka uslyšel zamítavé stanovisko. "Volali jsme si o víkendu a nakonec se rozhodl, že nepojede," říká v úterním rozhovoru pro deník Sport.

Čtyřiačtyřicetiletý útočník sice už po loňském šampionátu v Praze a Ostravě oficiálně ukončil reprezentační kariéru, ale vedení národního týmu v čele s generálním manažerem Martinem Ručinským a trenérem Josefem Jandačem stále věřilo, že zkušeného hokejistu přemluví a na prestižním turnaji se nakonec představí. "Bavili jsme se o tom průběžně a někdy před týdnem se domluvili, že si dáme sedm dnů na konečné rozhodnutí."

To padlo o víkendu, útočník Floridy se na Světovém poháru jako hráč neukáže. "Hlavní důvod byl ten, že by pro něj bylo složité připravit se v létě na tak důležitý turnaj a že po loňském MS víceméně skončil, což také ohlásil. Taky prý bude mít dost práce přes léto s Kladnem, chce se tomu věnovat a neměl by čas na přípravu," prozrazuje Martin Ručinský, ten byl s legendárním hráčem zámořské NHL v neustálém telefonickém kontaktu.

"Chci říct, že Jardu jsem nepřesvědčoval, protože jsem sám nikdy neměl rád, pokud mě někdo někam tlačil nebo přemlouval. Nechával jsem to čistě na něm, jen jsem mu k tomu řekl svůj názor. Bavili jsme se o tom jako dva kamarádi. Finální verdikt byl pouze a jenom na něm. Já to respektuju a svým způsobem chápu," pokračuje bývalý reprezentant, který po boku Jaromíra Jágra sehrál řadu velkých turnajů včetně slavného Nagana.

Je to škoda také pro fanoušky. Taková hvězda by byla obrovským oživením celého Světového poháru. "Nedovedu si představit český tým bez Jaromíra Jágra," říká slovenská legenda Peter Bondra. Ale trenér Josef Jandač byl na takové rozhodnutí připraven. "Máme varianty dle toho, jak se Jarda rozhodne. Platí, že na Světový pohár pojede sedm zadáků a třináct útočníků," řekl bezprostředně po vyřazení národního týmu na MS v Rusku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.