bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marc-André Fleury: Dlouhé volno? Může nám jen prospět

25. května 2018, 16:00

Jiří Sameš

Než odstartuje finále Stanley Cupu, uplyne od posledního zápasu Vegas přesně osm dní. Podle hlavní opory nováčkovského týmu, brankáře Marc-André Fleuryho, však může mít dlouhé volno pozitivní dopad. „Play-off je náročné a dlouhé. Dny volna vám tak mohou přijít vhod.“

V prvním kole play-off zametli Golden Knights s Los Angeles Kings, následně vyřadili v šestizápasové bitvě San Jose Sharks. Ve finále Západní konference poté narazili na Winnipeg Jets.  Po nezdaru v úvodním zápase zapsali čtyři výhry a mohli tak slavit (senzační) postup do finále Stanley Cupu.

Mezi sérií se Sharks a Jets měli svěřenci Gerarda Gallanta šestidenní volno, které se na nich přeci jen trochu možná podepsalo. Po úvodní prohře 2:4 však byli Zlatí rytíři znovu nezastavitelní.

Ohromnou zásluhu na jejich postupu měl brankář Marc-André Fleury, který od zápasu číslo dvě v západním finále zastavil 129 z celkového počtu 135 střel soupeře.

„V tom prvním zápase nám možná trochu chyběla rychlost. Postupem času jsme se ale cítili lépe. Měli jsme spoustu energie,“ říká Fleury zpětně k sérii s Winnipegem.

Pro třiatřicetiletého gólmana to letos bude třetí rok v řadě za sebou, co se jeho tým probojoval do finále Stanley Cupu. V předešlých dvou letech dokázal Fleury dojít s Pittsburghem až na samotný vrchol. Dokáže to i letos s Vegas?

„Nemyslím si, že existuje nějaký dokonalý způsob, jak se dostat do finále a vyhrát,“ míní Fleury, pro kterého to bude celkově pátá účast ve finále Stanley Cupu.

Hokejisté Vegas se po základní části stali vítězi Pacifické divize, přičemž v Západní konferenci obsadili za Nashvillem Predators a Winnipegem Jets třetí příčku.

Ve vyřazovacích bojích si zatím počínají suverénně, když mají z dosavadních patnácti zápasů bilanci dvanácti výher a pouze tří proher. Zvládnout tedy svou jedinečnou cestu dovést do úspěšného konce?

Zápas číslo jedna mezi Vegas a Washingtonem je na programu v noci z pondělí na úterý od 02:00 SEČ. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.