bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchand znovu dostál své pověsti. Za naprostou klukovinu přijde o Winter Classic

31. prosince 2015, 14:00

Vojtěch Balon

Na první pohled to byla skvělá úterní noc pro Boston Bruins. Svěřenci Claudea Juliena doma ukončili sérii tří porážek demolicí Ottawy 7:3, navíc bez klíčového útočníka Davida Krejčího. Na toto utkání však vrhl zbytečný stín nesmyslný zákrok provokatéra Brada Marchanda na zadáka Sens Marka Borowieckiho.

K vidění byly i další tvrdé hity a třetí třetina přinesla i nespočet šarvátek, největší pozornost ale po právu přitáhl právě nepoučitelný Marchand, jenž poslal Borowieckiho k ledu podobně jako v roce 2012 Samiho Sala. Ostatně mrkněte na přiložené video.

"Vyplynulo to ze hry," bránil se Marchand. "Snažil jsem se dostat k hráči s pukem a on (Borowiecki) tam prostě stál," dodal útočník, jenž při absenci Davida Krejčího vykonává pozici asistenta kapitána. Soudě dle výkonů zaslouženě, vždyť o rodákovi z kanadského Halifaxu se dokonce mluví jako o kandidátovi na nominaci na blížící se Světový pohár.

V oné úterní noci ale své šance na obléknutí národního dresu dosti podkopal. Znovu totiž dostál své pověsti asi nejméně oblíbeného hráče v lize. "Mohl bych ho popsat mnoha způsoby, ale radši to neudělám," řekl útočník celku z kanadské metropole Kyle Turris. "Když hrajete proti Marchandovi, musíte tyhle věci očekávat. Už to udělal několikrát," dodal Turris.

Svůj pohled na věc nabídl i kapitán Sens Erik Karlsson. "Viděl jsem to zblízka a podle mě to bylo úmyslné. Marchand dobře věděl, že před ním stojí Boro, který měl v minulém vzájemném zápase velký hit, tak se mu chtěl pomstít. Myslím si, že liga udělá tu správnou věc," řekl kandidát na Norrisovu trofej.

A tak se také stalo, Karlsson a spol. mohou být spokojeni. Bradu Marchandovi ve středu odpoledne zavolalo Oddělení pro hráčskou bezpečnost a oznámilo mu, že přijde o další tři zápasy svého týmu. Pokutu nedostal, ale po dobu tří zápasů nebude pobírat plat, a tak přijde o více než 160 tisíc dolarů.

Podle rozboru Marchandova hitu to rozhodně nevypadá, že se snažil jen dostat se k hráči s pukem...

Marchand se znovu zachoval jako Marchand, a Winter Classic proto přijde po Careym Priceovi, Davidu Krejčímu a Brendanu Gallagherovi o další hvězdu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.