bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marek Hrivík o vítězné premiéře v Madison Square Garden: Nemůže být nic lepšího!

22. února 2016, 19:00

Vojtěch Balon

Svůj debut v nejlepší hokejové soutěži na naší planetě si v noci na dnešek odbyl slovenský útočník Marek Hrivík. Opora farmy Rangers v Hartfordu byla do prvního týmu povolána místo velezkušeného Daniela Pailleho a prožila vítěznou premiéru - celek z Big Apple díky gólu Kevina Kleina v prodloužení udolal Detroit fotbalovým výsledkem 1:0. "Premiéra v Madison Square Garden proti Detroitu a navíc vítězná? Nemůže být nic lepšího! Sen se stal skutečností," zářil Hrivík nadšením.

Účastník seniorského MS 2014 v Minsku už za oceánem působí sedmým rokem, přesto stále věřil, že šanci v NHL dostane. "Vím, že bylo vedení na mém dosud posledním zápase na farmě, po němž mi to oznámili. Řekl jsem si "fúha, konečně jsem se po čtyřech letech na farmě dočkal!" Věřil jsem, že pozvánka jednou přijde a že to je otázka času, takže uvidíme, jak dlouho tu zůstanu," řekl žilinský odchovanec.

Talentovaný forvard přitom vůbec nečekal, že by si proti Red Wings zahrál. "Bylo to velmi rychlé. Dozvěděl jsem se to včera večer po zápase Hartfordu, tak jsem se sbalil a v den zápasu jsem kolem oběda dorazil. Za příležitost jsem velmi rád," líčil Marek Hrivík. 

"Prvních deset minut první třetiny jsem byl trošku nervózní, atmosféra byla neuvěřitelná, takže to byl velký zážitek," neskrýval slovenský reprezentant radost z premiéry v Madison Square Garden, jednom z nejslavnějších hokejových chrámů vůbec. Radost rodákovi z Čadce nezkazil ani ne desetiminutový ice-time. "Neměl jsem hodně střídání, nečekal jsem od prvního zápasu moc a navíc bylo hodně vyloučených, tudíž na led chodili nejvytěžovanější hráči. Ale vyhráli jsme!" řekl spokojený Hrivík, který se na ledě párkrát potkal i se svým krajanem Tomášem Tatarem.

"Hráli jsme proti Detroitu, kde jsou světoví hráči jako Zetterberg a Dacjuk, takže je to úplně jiný hokej oproti AHL. Rychlost rozhodování a hry je velmi rozdílná, každý hráč v NHL má dovednosti na jiné úrovni,"  vypočítával sympatický útočník rozdíly mezi farmou a nejlepší soutěží světa, jenž si stihl popovídat i s renomovaným koučem Alainem Vigneaultem. "Vysvětlil mi systém, co a jak. Řekl mi, že si mám zahrát hokej a užít si to, takže jsem se samozřejmě snažil," vyprávěl.

Jak již Marek Hrivík zmínil, ani on sám neví, jak dlouho v prvním týmu Rangers zůstane, návrat do záložního celku je však poměrně pravděpodobný. "Měli jsme na farmě těžší začátek, ale pak se to trochu vyrovnalo a v poslední době už se nám celkem daří. Začínáme se pohybovat na místech zajišťujících postup do play-off, což je super," líčila opora Hartfordu. "V AHL jsem zvyklý na trochu vyšší čas na ledě," dodal vysmátý slovenský centr na závěr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.