bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marodka Pittsburghu se rozrůstá, Malkin bude mimo hru v řádu týdnů

19. března 2019, 15:10

Ondřej Mach

Tučňáci v sobotu na domácím ledě podlehli St. Louis 1:5, další špatná zpráva přišla z černožlutého tábora po zápase. Kouč Mike Sullivan novinářům potvrdil, že Jevgenij Malkin bude týmu nějakou dobu chybět kvůli zranění v horní polovině těla.

Před nedávnem oslavil tisícovku bodů v National Hockey League (psali jsme zde), teď si ruský útočník bude muset od zápasového kolotoče na chvíli odpočinout. Po zápase s Blues bylo jeho zranění v horní polovině těla vyhodnoceno jako „week-to-week“, což znamená, že jeho stav bude přehodnocován každý týden. 

K inkriminovanému okamžiku došlo v první třetině sobotního utkání. Malkina k zemi tvrdě poslal jeho bývalý spoluhráč Robert Bortuzzo, dvaatřicetiletý forvard po jeho zákroku zůstal dlouho ležet na ledě. Nakonec se za pomoci jednoho z kustodů odebral na střídačku a utkání dohrál, pozápasová vyšetření ale potvrdila obavy fanoušků Pittsburghu. 

Den nato čekalo tým z města oceli derby s Philadelphií, do kterého už centr druhé formace nezasáhl. Na jeho pozici nastoupil Lotyš Teddy Blueger, na křídlech s Bryanem Rustem a Phillem Kesslem. „Těžko se nahrazuje,“ řekl trenér Mike Sullivan po duelu s Flyers. „Je to elitní hráč, to mluví za všechno. Dokud budeme moci jeho návrat nějak přiblížit, tak to budeme brát zápas od zápasu a uvidíme.“

Malkin v probíhající sezoně v 66 utkáních zapsal 71 bodů za 21 branek a 50 asistencí. Minulý týden v utkání s Washingtonem překonal jako pátý hráč narozený v Rusku hranici 1000 kanadských bodů v NHL.

Pro Penguins je to další nepříjemná ztráta, mezi zraněnými jsou momentálně další čtyři hráči. Znát je především absence klíčového obránce Krise Letanga, opomenout však nelze ani Oliho Määttu či Chada Ruhwedela. Na marodce je mimo jiné také útočník Zach Aston-Reese. Kvůli zdravotním problémům chyběl notnou část sezony i obránce Justin Schultz. 

Pittsburgh (39-24-10) je na třetím místě Metropolitní divize se ztrátou tří bodů na Capitals a Islanders. Tři body dělí celek z Pensylvánie rovněž od čtvrté Caroliny. Bude zajímavé sledovat, jak vrcholící boje o play off ovlivní zdravotní problémy Tučňáků. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.