bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Maroon je stále bez smlouvy. Budu hrát kdekoliv, říká

22. července 2019, 10:30

David Zlomek

Patrick Maroon je – pro mnohé překvapivě – stále bez smlouvy. Ta stávající mu skončila právě letos, loni totiž dostal jenom roční kontrakt na 1,75 milionů dolarů.

Fanoušci čekali, že St. Louis nebudou váhat s jeho podpisem. Pracovitý borec, navíc doslova domácí hráč. Jeho situace je však stále nejistá. 

„Moc rád bych v St. Louis zůstal a zase tady hrál,” řekl Maroon v sobotu. Tedy v den, který si užil se Stanley Cupem. „Společně se s generálním manažerem Dougem Armstrongem bavíme. Měli jsme nějaké schůzky, ale teď je to těžké. Mají spoustu chráněných hráčů a každý chce to svoje. Strop navíc nešel moc nahoru.”

„Pořád si to nějak užívám,” dodal ještě na adresu zisku nejcennější hokejové trofeje. „Vezmu si na rozhodnutí ještě nějaký čas. Mám ještě co nabídnout. Ještě takové tři roky jsem nějakému týmu připraven odevzdat všechno.”

Jak sám Maroon zmínil, Armstrong a spol. mají letošní léto opravdu nabité. Už stihli podepsat roční smlouvy s trojicí chráněných hráčů (Sammy Blais, Robby Fabbri a VilleHusso). Pokračovat v St. Louis budou také opory Jordan Binnington a obránce Carl Gunnarsson. 

„Doug odvedl skvělou práci. Po 52 letech získal do St. Louis Stanley Cup. Pro město to hodně znamená, prošli jsme si lecčím. Už nejsme baseballové město, ale hokejové,” smeknul klobouk před zkušeným Armstrongem. 

Kupa práce ale ještě činovníky Blues čeká. Na smlouvu čekají důležité postavy letošního úspěchu. Jsou to Ivan Barbašev, Oskar Sundqvist a Joel Edmundson. Maroon tak chápe, že první se musí vyřešit hráči se statusem RFA. Ale hrát v St. Louis pro něj není podmínkou. 

„Jsem připraven hrát a bít se za jakýkoliv tým, který by mě chtěl,” nechal se slyšet. „Řekl bych, že jsem chlap, který je dobrý do kabiny. Jako veterán se zkušenostmi. V zápasech možná nemám kupu statistik, ale myslím, že jsem vždycky v šatně odvedl dobrou práci. Dal kluky dohromady.”

Je víceméně otázkou, kdo by o jednatřicetiletého Američana měl zájem. Otazník také visí nad jeho platovými požadavky. V uplynulé sezoně odehrál v dresu Blues 74 utkání v základní části, v nichž vstřelil deset gólů a přidal osmnáct asistencí. V playoff pak jeho bilance činila 3+4 v 26 zápasech.

Není to žádný extra příspěvek, ale vždy odvedl hodně práce. Největší odměnou, samozřejmě kromě celkového triumfu, mu byl gól, kterým rozhodl sedmý zápas série s Dallasem v druhém prodloužení.

Rodák ze St. Louis byl vybrán v draftu NHL 2007 až v šestém kole, celkově jako 161. Po dlouhých letech v AHL se do NHL výrazněji prosadil až v ročníku 2013/14, ve kterém odehrál 62 utkání za Anaheim Ducks. Kromě ně oblékal dres Edmontonua New Jersey.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.