bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Martina Hanzala stále trápí potíže se zády. Hrozí mu konec kariéry

9. července 2019, 21:02

Václav Jáchim

Od loňského prosince je mimo hru, Martina Hanzala trápily a trápí velké zdravotní potíže. Urostlý útočník Dallasu absolvoval tři operace zad, ale stále není fit. Pokud se situace nezlepší, účastníkovi olympiády v Soči a Světového poháru 2016 hrozí předčasný konec kariéry. Hanzal to potvrdil v rozhovoru pro idnes.cz.

Jihočeský odchovanec doufá, že ve dvaatřiceti letech se ještě s milovaným sportem nerozloučí, ovšem na tuhle variantu je připraven. „Nechci říct, že bych něco vzdával, ale nad koncem přemýšlím od Vánoc. Mám za sebou tři operace zad, už i nějaký věk a vím, že se moje kariéra pomalu blíží ke konci. Je to moje nejtěžší rozhodnutí, jde o zdraví," připomněl pro idnes.cz.

Hráčův agent Robert Spálenka před několika dny hokej.cz řekl, že rozhodnutí je na Hanzalovi. „Martin zabojuje, s Dallasem je domluvený, že přijede na kemp. A tam se rozhodne," uvedl agent ze společnosti Sport Invest, která výborného útočníka celou kariéru zastupuje. „V Dallasu jsme na něčem domluveni. Přes léto zkusím potrénovat, v kempu pak vjedu na led a uvidíme. Když se to zase ozve, asi kariéru ukončím," doplnil Hanzal.

Ne každý hráč má štěstí na dlouhý sportovní život, který umožní věnovat se hokeji třeba do čtyřicítky. Z českých reprezentantů v minulosti hodně brzy končili kariéry třeba Patrik, Štefan, Michal Sivek, Jiří Tlustý a další. Hanzal může bohužel dopadnout podobně. Trápí ho bolesti zad, jež způsobují vyhřezlé plotýnky.

Uvedený problém může působit problémy i v běžném životě. Pokud by Hanzal šel do velké zátěže, a situace se nelepšila, hrozily by mu trvalé následky. Bývalý útočník Phoenixu či Minnesoty, který má v Dallasu ještě smlouvu s ročním platem 4,75 miliónů dolarů, absolvoval už tři operace. Ovšem fit stále není.

V uplynulé sezoně sehrál Hanzal za Stars pouze sedm duelů NHL, připsal si v nich gól a nahrávku. V předchozím ročníku 2017-18 činila jeho bilance v nejslavnější soutěži planety 38 zápasů, pět branek a stejný počet asistencí. V NHL má celkově na kontě 676 startů, 126 gólů a 211 nahrávek. Kromě zmíněné olympiády v Soči a Světového poháru 2016 reprezentoval také na MS 2008 a 2013.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.