bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Maska měnící barvy i motiv podle teploty? Vasilevskij využívá nejnovějších trendů

1. srpna 2017, 19:10

David Motloch

Trendem brankářů v poslední době není pouze stylový design masky. Brankářská helma musí mít navíc i nějakou přidanou hodnotu. Z minulosti vzpomeňme například Bena Bishopa a jeho svítící masku. Nyní si svou pokrývku hlavy nechal zkrášlit Andrej Vasilevskij a i v jeho případě se jedná a skvost. Za pomocí nejnovějších technologií bude maska ruského brankáře během zápasu měnit barvy i motiv.

Andrej Vasilevskij při výběru nového motivu masky nevkročil do neznáma. Helmu s měnícími barvami oblékal na hlavu již v loňské sezóně, v té nadcházející však zajde ještě dále. I tentokrát se ruský brankář v barvách Tampa Bay Lightning spoléhal na spolupráci se společností Sylabrush.

Pracovníci této společnosti využívají tzv. efektu „Sub-Zero”. Ten na masce způsobí, že se skryté části namalovaného motivu objeví až při nižších teplotách. Pokud tak například během zápasu Vasilevského soupeř pokropí dávkou ledového sněhu, či se ruský brankář polije čistou vodou, maska změní svůj vzhled. Jak to vypadá v praxi, se můžete podívat níže:

Jak je z klipu patrné, na bílých částech masky se po ochlazení objeví pták Fénix a logo Tampy oslavující 25 let existence klubu. Autory tohoto výtvoru se stali Sylvie Marsolais a Alexandre Mathys, kteří se postarali o Vasilevského masku již loni. V minulosti zkrášlili novou technologií helmu také Antonu Chudobinovi z Bostonu. 

Vytáhlý brankář Lightning stojí před zatím největší výzvou ve své kariéře. Poprvé by totiž měl působit jako jednička týmu již od samého začátku sezóny. Přestože mu nové dílo nezaručí na ledě lepší výkony, styl ruský brankář rozhodně postrádat nebude. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.