bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mason kritizoval nové osvětlení ve Philadelphii, upravil si masku a pak zazářil

6. listopadu 2014, 13:00

David Mekleš

V loňském ročníku Steve Mason překvapil celou NHL, když v brance Philadelphie předváděl podobné výkony jako kdysi ve své první sezóně 2008/09 v dresu Columbusu Blue Jackets, po které získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka roku. Letos se od něj proto logicky očekávalo, že to bude právě on, kdo svými zákroky potáhne Philadelphii k důležitým vítězstvím. Ale realita byla až do úterního utkání s Edmontonem odlišná.

Právě proti Oilers se Mason dočkal svého prvního vítězství v sezóně, čekal na něj dlouhých sedm utkání. K výhře 4:1 šestadvacetiletý gólman přispěl 35 úspěšnými zákroky, za což byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Branku inkasoval pouze po akci Ryana Nugenta-Hopkinse, který přebruslil všechny bránící hráče Philadelphie a poté s přehledem zakončil.

„Je to pouze jeden zápas, ale mohu se od něj odrazit. Nikdy jsem o sobě nepochyboval, protože mám vůči sobě velkou důvěru, ale ta série proher už se na mně začínala projevovat. Proto jsem moc rád, že jsem odjížděl z ledu a zase měl vítězný pocit,“ řekl Mason novinářům po zápase s kanadským soupeřem.

Byla to pro něj první výhra od 29. dubna, tehdy Flyers s ním v brance vyhráli v šestém zápase prvního kola play-off proti New Yorku Rangers a vynutili si sedmý rozhodující zápas, který prohráli 1:2.

Rodák z kanadského Oakville, jak již bylo naznačeno, nemá dobrý začátek sezóny, což potvrzují i jeho čísla, která už jsou vylepšena o duel s Oilers a také Panthers, kde Mason rovněž odvedl kus dobré práce. I přesto má však průměr 3,17 branky na zápas a úspěšnost zákroků 90,14 %. Kvůli tomu se do brankoviště Flyers dostal několikrát jeho kolega Ray Emery a ukázal, že se s ním ještě musí počítat. Tudíž je pravděpodobné, že se nyní oba gólmani budou nějaký čas v brance střídat a rozdají si to o pozici prvního brankáře týmu. Aby toho nebylo málo, tak měl Mason velké problémy s novým osvětlením v hale Philadelphie, které bylo přes léto nainstalováno.

Ve Wells Fargo Center se po 18 letech rozhodli vyměnit stará světla za systém s více než 25 tisíci LED zářivkami. Jednak aby se snížila spotřeba energie (prý až o 66 %) a samozřejmě aby se zvedla kvalita osvětlení nejen přímo v hale, ale také na televizních obrazovkách diváků. Mason tuto změnu ale kritizoval, protože včas neviděl letící kotouč, který mu občas zmizel v temném pozadí.

Nová světla směřují hlavně na led a kvůli tomu je hlediště oproti minulým sezónám hodně tmavé a černý kus gumy s ním snadněji splývá. Nutno dodat, že na stejnou věci si před svým zraněním stěžoval například také obránce Andrew MacDonald. Ten potvrdil, že občas také nevidí letící kotouč nebo puk, který je vyhozen z pásma po tvrzeném skle.

„Měl jsem velké problémy se sledováním kotouče pod novým osvětlení. Nevím, jak to mám přesně říct, ale na ledě je taková divná záře. Je tam až moc jasno,“ popisoval minulý týden Mason svůj problém. Rozhodl se ho řešit tím, že si upravil masku, která nyní tolik neodráží světlo, což by mu mělo výrazně pomoci.

Už v noci na pátek hraje Philadelphia na domácím ledě proti Floridě, tak uvidíme, jak si muž s číslem 35 povede, pokud do tohoto duelu nastoupí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.