bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matt Beleskey je letošním prvním škrtnutým hráčem

13. září 2019, 12:00

Josef Potůček

Ačkoliv přípravné kempy před nadcházející sezónou ještě nezačaly, organizace newyorských Rangers již hlásí první škrt. Larry Brooks, jakožto vždy dobře informovaný pisatel z deníku New York Post, na svém twitterovém účtu uvedl, že se útočník Matt Beleskey bude účastnit přípravy na farmě v Hartfordu, a tudíž že nebude cedit pot s hlavním týmem.

S přihlédnutím k platovému stropu se jedná o celkem logický a nezbytný krok. Po včerejším podpisu Brendana Lemieuxe Jezdci disponují manévrovacím prostorem o něco málo vyšším než jeden milion dolarů, přičemž jim stále chybí podepsat posledního z jejich chráněných hráčů - obránce Anthony DeAngela. Beleskeyho platová zátěž, ač rozmělněná spoluúčastí Bostonu, který se na jeho výplatě podílí padesáti procenty, by v případě jeho setrvání na Manhattanu činila 1.9 milionu, zatímco odesláním do AHL se jeho závazek rázem smrskává na nějakých 825 tisíc.

Přestože je tento typ tahu neobvyklý, není zcela bezprecedentní. Loni udělalo totéž Buffalo s forvardem Mattem Moulsonem, který se jen tak mimochodem bude v následujících dnech pokoušet prosadit v kempu washingtonských Capitals.

Oficiální statut takového kroku může nastat až dvanáct dnů před začátkem ročníku. 20. září tak bude osud jedenatřicetiletého rodáka z ontarijského Windsoru s vysokou pravděpodobností zpečetěn. Beleskey již většinu loňské sezóny odehrál v kádru Wolf Pack. Za poslední dva roky nastoupil v NHL k pouhým 19 duelům. Loni se v nejvyšší zámořské soutěži mihnul jen čtyřikrát. Z tohoto hlediska se tak nejedná o žádný překvapující či snad neuvážený počin.

Kariéra urostlého útočníka má od roku 2015, kdy jako volný hráč podepsal s Bruins pětiletý kontrakt na rovných 19 milionů dolarů, strmý pád. V NHL odehrál celkem 477 zápasů, vstřelil 76 branek a přidal 82 gólových asistencí. Na trestných lavicích pak proseděl 440 minut.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.