bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matt Moulson spí. Jak jej probudit?

9. března 2016, 12:00

Vojtěch Balon

Ještě v loňském ročníku patřil Matt Moulson mezi opory Buffala Sabres a za své výkony si vysloužil dlouholetou lukrativní smlouvu. Zdá se, že jistota vydělaných peněz kanadského útočníka ukolébala, jelikož Moulson letos hraje nejhorší sezónu své kariéry.

Patnáct zápasů před koncem základní části má Moulson na kontě pouhých šestnáct bodů a pokud udrží nastolené šnečí tempo, nepřekoná ani dvacetibodovou hranici. Zkušený forvard se trápí a spolu s vysloužilým Davidem Legwandem tvoří nejdražší čtvrtou lajnu v soutěži.

Moulson v probíhajícím ročníku vsítil pět gólů, ale za posledních třiapadesát zápasů jeden jediný! Otázkou tak je, co s ním Sabres po sezóně podniknou: jedná se jen o hlubší krizi, nebo už Matt Moulson jednoduše není takovým hráčem, jakým býval? Pokud se generální manažer Tim Murray přikloní ke druhé variantě, rodák z North Yorku nejspíš bude vykoupen ze smlouvy.

Zkušený křídelník se měl stát mentorem mladých pušek Jacka Eichela, Rasmuse Ristolainena či Sama Reinharta, prvního jmenovaného u sebe dokonce ubytoval. Byla to jen záminka, aby se jej Sabres nemohli zbavit?

"Nebudu říkat, že je ztracený. Matt má za sebou pár záludných konverzací. Ví, že musí přidat a v posledních pěti šesti týdnech tráví čas po zápasech v posilovně," řekl generální manažer Murray. "Nečekáme výsledky zítra, ale Matt všechno bere vážně. Nechce odejít. Dlouhodobým plánem je, aby se zlepšil do začátku příštího letního kempu," dodal.

Bídné výkony srazily dlouhovlasého útočníka do čtvrté lajny, trenér Dan Bylsma a generální manažer Murray ale s trápícím se forvardem mají jiné plány. Stále věří, že že zlepší. Bude to ale natolik, aby se vměstnal do elitních dvou formací Sabres? Nebo se posune třeba do třetí lajny á la Jamie McGinn před výměnou do Anaheimu?

Těžko říct. Nyní víme jen to, že v Buffalu nad Mattem Moulsonem hůl nezlomili. Prozatím.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.