bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews o McDavidově smlouvě: Zasloužená! Být kapitánem by pro mě byla čest

10. září 2017, 20:00

David Jahoda

V nadcházející sezoně sice ještě Connor McDavid bude pobírat „jen“ 952 tisíc dolarů, od té následující z něj ale bude nejlépe placený hráč ligy. Přijde si na 12,5 milionů dolarů ročně! Edmontonskému kapitánovi se předpovídala skvělá budoucnost ještě před vstupem do ligy, a on velká očekávání začal naplňovat prakticky ihned. Kontraktu, který si nakonec McDavid vysloužil, se snad nikdo nemůže divit. Auston Matthews, loňská jednička draftu, si také myslí, že si McDavid velké peníze zaslouží. Sám ho může napodobit už příští léto.

Austona Matthewse a Connora McDavida pojí mnohé. Oba se stali jedničkami draftu, oba jsou bráni jako spása pro jejich kluby a oba už ukázali, že právě jim by měly patřit následující roky v nejlepší hokejové lize světa. Jen jeden z nich má ale v kapse pohádkovou smlouvu, Connor McDavid si v dresu Oilers od sezony 2018/19 do sezony 2025/26 vydělá dohromady 100 milionů dolarů. Právě Matthews by na podobnou sumu nemusel čekat dlouho, prodloužení smlouvy může podepsat už v červenci 2018.

Connor McDavid ve své první sezoně v NHL kvůli zranění odehrál jen 45 zápasů, už v nich ale potvrdil, jak velký potenciál v něm třímá. Stihl totiž zaznamenat 48 bodů. O rok později si mohl vychutnat kompletní porci zápasů. A výsledek? Ten už je moc dobře známý. Se 100 body nebylo v lize produktivnějšího hráče.

McDavid byl v minulé sezoně nejlepší hráč, tvrdí Matthews

„McDavidova smlouva? Je opravdu zasloužená,“ nechal se v rozhovoru pro Sportsnet slyšet Auston Matthews. „V minulé sezoně byl nejlepším hráčem v lize, domů si odnesl v podstatě všechny individuální trofeje," pokračovala hvězda Toronta, která na galavečeru v Las Vegas obdržela Calderovu trofej pro nejlepšího „zelenáče“ ligového ročníku.

O tuto cenu se na dálku pral zejména s finským talentem ve službách Winnipegu Patrikem Lainem. Nakonec ale Matthews, který byl s 69 body (40+29) nejproduktivnějším nováčkem, u zámořských novinářů vyhrál. Mimo jiné se taky zapsal do historie, když hned ve svém debutu dokázal vstřelit čtyři branky. V prvním kole play off pak se svými spoluhráči z Maple Leafs dost potrápili vítěze základní části Washington Capitals.

 „Chceme ale udělat ještě krok dopředu. Já osobně, ovšem i co týmového pohledu týče. Minulá sezona byla od nás byla solidní, ale ve skutečnosti jsme ničeho nedosáhli,“ řekl Matthews, jehož Toronto dokázalo uhrát s Capitals šest zápasů.

Nyní zpět k pojítku Matthewse s McDavidem. Vítěz Hart Trophy z minulého ročníku už ví, jaké to je vést svůj tým s kapitánským „C“ na dresu. Toronto je jedním z šesti celků, které jsou aktuálně bez kapitána (další jsou Arizona, Buffalo, Nashville a Las Vegas). Maple Leafs dokonce odehrálo už celou minulou sezonu bez kapitána. Generální manažer kanadského celku Lou Lamoriello už před pár týdny uvedl, že nevylučuje možnost, že by nikdo z hráčů jeho mužstva znovu nebyl „ocejchován“ písmenem C.

„Pokud bych jednou byl jmenován kapitánem, byla by to pro mě obrovská čest.“

Do budoucna se ale logicky nabízí, že by mohl kapitánství v Torontu vzít Matthews. Stejně jako McDavid v Edmontonu. „Tohle nezáleží na mně. Pokud bych kapitánem jednou jmenován byl, byla by to pro mě obrovská čest. Pokud ne, rozhodně by to nezměnilo moje chování na ledě nebo mimo něj,“ ujistil Matthews a dodal: „Budu každý den tvrdě makat, ať už na dresu písmeno mít budu, nebo ne.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.