bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews o svém incidentu Maple Leafs neinformoval. Mrzí mě to, lituje útočník

28. září 2019, 12:55

Martin Schwarz

Když v minulých dnech proběhla médii zpráva o kázeňských problémech útočníka Austona Matthewse, nebyla tato informace novinkou pouze pro fanoušky Toronta. Poprvé se o ní dozvědělo také vedení kanadské organizace. Hvězdný hokejista Maple Leafs následně uznal, že udělal chybu, když si všechno nechal pro sebe, a vyjádřil nad svým jednáním politování. Navzdory tomu jsou prý jeho aktuální vztahy s klubem v pořádku.

Pro připomenutí: Auston Matthews se měl 26. května v Arizoně během nočního povyražení společně s dalšími muži dobývat (a podle dosavadních důkazů také dobýval) do auta ženy, na niž kalifornský rodák následně vystrčil zadnici. Čelí kvůli tomu obvinění z výtržnictví a čeká, jaký pro něj bude mít případ vyústění. Zareaguje na něj NHL, či dokonce samotné Toronto?

Situace je teď pro jedničku draftu z roku 2016 o to složitější, že vyšla najevo další nepříjemnost. Generální manažer Maple Leafs Kyle Dubas totiž informoval novináře, že o patáliích Matthewse nevěděl až do okamžiku, kdy se o nich začaly šířit první zprávy na Twitteru, tedy tento týden v úterý. Takové věci o jednom ze svých elitních hokejistů na internetu číst nechcete.

Byla to z mé strany chyba a mrzí mě to,“ připustil dvaadvacetiletý forvard, že měl o téměř půl roku staré události zavčas informovat představitele klubu. Dlouho nechtěl být ve vyjádřeních konkrétnější, v posledních dnech a hodinách však žurnalistům podává přesnější popis situace.

I přes všechny problémy jsme s vedením Leafs v dobrém vztahu,“ ujistil Matthews. „Udělal jsem chybu a beru za ni zodpovědnost. Každý děláme chyby, s klubem teď komunikuji a řešíme, jak záležitostí projít. Myslím ale, že náš vzájemný vztah je v pořádku, přestože došlo k velké nepříjemnosti,“ uvědomoval si ročník narození 1997.

Za Matthewsem, kterého měl nejspíš slavný hokejový klub v dohledné době jmenovat kapitánem, každopádně stojí spoluhráči vyjadřující svému parťákovi podporu.

Je zřejmé, že nechtěl být ničeho takového součástí a zapojit se do nějakého průšvihu. Celkově je Auston dobrý kluk a fajn spoluhráč a chce se v hokeji neustále posouvat dopředu .Všichni tu pro něj budeme, když bude potřebovat pomoci,“ prohlásil útočník John Tavares. Podobně mluvil i obránce Morgan Rielly, jenž navzdory incidentu nepochybuje o Matthewsově dobrém charakteru.

Bez reakce událost pochopitelně nenechal ani trenér Toronta Mike Babcock.

V životě člověka dojde ke spoustě záležitostí, které nejsou zrovna dobré, děje se to každému z nás. Problém pro každou známou osobnost, mezi něž Auston bezpochyby patří, je, že brzy o vašich problémech ví úplně všichni. Někdy je sláva dobrá, jindy za ni pykáte, takhle je to potřeba brát,“ utrousil uznávaný kouč.

Nejspíš už brzy se dozvíme, jestli bude mít hokejistův prohřešek vliv na jeho potenciální kapitánství. Podle dosavadních vyjádření jsou ale v Torontu k Matthewsovi spíše shovívaví.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.