bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mazanec škrtá olympiádu! Opouští Slovan, chystá návrat do zámoří

1. prosince 2017, 18:39

Václav Jáchim

Pořádný veletoč uskuteční Marek Mazanec. Gólman, který počátkem listopadu prožil povedenou premiéru v národním týmu, nečekaně končí ve Slovanu Bratislava. Chystá totiž návrat do zámoří, kde ještě na jaře působil. Písecký odchovanec tím pádem škrtá šanci zabojovat o olympijskou nominaci! "Jsme v kontaktu s klubem NHL, jednání pokračují. Je velmi pravděpodobné, že se Marek vrátí za Atlantik," potvrdil hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Jde o poměrně překvapivý krok, ale v Bratislavě se o něm během uplynulých dní mluvilo. Mazanec měl smlouvu ve Slovanu, nikdy však netajil, že pokud se objeví konkrétní a zajímavý návrh z NHL, nechá ho to v klidu. "S vedením Slovanu jsme měli férovou dohodu, podle níž bude Mazanec uvolněn právě v případě kvalitní nabídky z NHL," řekl Sivek.

Bývalý brankář Plzně odchytal za Slovan 23 utkání Kontinentální ligy, ovšem pravdou je, že poslední dobou dělal jen náhradníka. Kupříkladu všechny tři domácí duely s Chabarovskem, Kunlunem a Vladivostokem absolvoval Štěpánek, ačkoli je Slovan sehrál v náročném tempu během čtyř dní. "V posledních dnech Slovan registroval zájem více klubů, včetně NHL," informují stránky slovenského účastníka KHL.

Samotný Mazanec nechával věc otevřenou. "Proběhly i kontakty z Tipsport extraligy, jeden klub měl zájem poměrně intenzivní. Něco se objevilo v zámoří. Hodně jsem všechno zvažoval," řekl Mazanec v neděli. Tehdy ještě nebylo co komentovat. Věci dostaly spád v uplynulých hodinách. A vysoký gólman měl o čem přemýšlet.

Kdyby zůstal, mohl se probít do české reprezentace pro olympijské hry. Ale na druhou stranu stále sní sen o NHL, kterou si zachytal v Nashvillu, nicméně poslední dobou působil převážně na farmě. "Jednání jsou poměrně konkrétní, Marka to oslovilo. Po úvaze se rozhodl, že by se rád vrátil do zámoří," doplnil Michal Sivek.

Mazanec se s vedením Slovanu dohodl na ukončení smlouvy, brankářskou jedničkou týmu bude Jakub Štěpánek. Klub by měl navíc velmi rychle přivést jiného gólmana, který se Slovanem už v sobotu odletí na trip k utkáním do Ruska. Mazanec se naopak bleskově loučí, v brzké době bude dokončen jeho přesun do jedné z organizací NHL. Tím pádem se perspektivní brankář vzdálí národnímu týmu, v němž si první dva duely zachytal na nedávném turnaji Karjala.

Odchovanec píseckého hokeje strávil za Atlantikem čtyři sezony, působil tam od roku 2013 do letošního jara. V barvách Nashvillu absolvoval 31 utkání NHL, jinak válel AHL za farmu v Milwaukee. Brankář extraligových šampiónů 2013 z Plzně měl v létě nabídky od jiných klubů NHL, tehdy žádná neklapla, také proto kývl Mazanec na zájem Slovanu. Teď příběh dostává zase opačný vývoj.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.