bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McAvoy připraven na první celou sezónu mezi Medvědy

30. srpna 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

Charlie McAvoy hrál ještě loni v týmu Bostonské univerzity. Jenže osud to chtěl jinak. Několik zranění a McAvoy odehrál play-off v NHL. Teď je připraven na svou první celou sezónu v dresu Medvědů.

Sezóna Charlieho McAvoye se loni v univerzitní NCAA vyvíjela na výbornou. Ve 35 zápasech získal mladý obránce 26 kanadských bodů, zároveň odehrál čtyři utkání na farmě v Providence Bruins a sedm zápasů se šesti kanadskými body přidal na juniorském mistrovství světa. Sám ale zřejmě netušil, že se již v ročníku 2016/2017 podívá do NHL. Nicméně stalo se!

V 81 zápase základní části se Bostonu zranil Torey Krug, v 82 zápase Brandon Carlo a po prvních dvou utkáních čtvrtfinále Východní konference proti Ottawě nebyla k dispozici ani dvojice Colin Miller – Adam McQuaid. Ze hry byli tedy bostonští obránci, kteří patřili mezi nejvíce vytěžované. Přeci jenom více minut než McQuaid, Carlo a Krug odehrál v základní části už jen kapitán Zdeno Chára.

Paradoxně díky cizímu neštěstí se tak Charlie McAvoy dostal do základní sestavy Bostonu a v play-off odehrál všech šest utkání Medvědů. Trenér Bruce Cassidy ho poslal hned do první lajny k Chárovi, za což se mu McAvoy odvděčil třemi asistencemi. Obránce pro změnu za odměnu nasbíral více než 157 odehraných minut, čímž se mezi obránci zařadil hned za Cháru.

„Byly to pro mě obrovské zkušenosti. Netušil jsem, že dostanu šanci, ale jsem za tu příležitost ohromně vděčný. Předvedl jsem se, chytil šanci za pačesy a snažil jsem se hrát, co nejlépe. Seznámení s organizací Bruins byl úžasný zážitek,“ říká teprve devatenáctiletý obránce.
Nyní se ale obránce, jenž v dubnu 2017 podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, připravuje na první celou sezónu, kterou by mohl strávit mezi Medvědy. Charlie McAvoy si ale dle svých slov nedává nějaká bláznivá očekávání: „Mým cílem je dobře zvládnout předsezónní kemp. Pokud předvedu to, co umím, věřím, že skončím přesně tam, kde chci. Prostě budu hrát svou hru.“

Hráč se zkušenostmi z mistrovství světa 2017 by se však každopádně mohl vlézt mezi šestici vyvolených. Pět obránců je podle všeho jasných (Torey Krug, Zdeno Chára, Adam McQuaid, Kevan Miller, Brandon Carlo), ale po nich už zbývá jen Postma a právě McAvoy.

No a nutno říci, že pravděpodobnost, že budou všichni ostatní zdraví, je při zkušenostech z konce sezóny mizivá. Kromě výše zmíněných totiž závěr sezóny neodehrál ani Paul Postma, jenž podstoupil operaci kýly. Více o šancích Charlieho McAvoy však přinese až předsezónní kemp.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.