bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid bude hrát za Kanadu na mistrovství světa, míní Oscar Klefbom

19. března 2018, 19:30

Jiří Lacina

Už to lze tvrdit prakticky s jistotou. Connor McDavid si s Edmontonem Oilers letos play off nezahraje. Pro jeho fanoušky to ale nemusí být ta úplně nejhorší ani poslední letošní zpráva. Sezóna pro tohohle energického hokejistu po základní části nemusí skončit. Může si ji prodloužit na mistrovství světa.

Podle serveru hockeysverige.se, na který se odvolává eliteprospect.com, tsn.ca a další zdroje, oblékne jednadvacetiletý hokejový fenomén na světovém šampionátu v Dánsku dres kanadského národního mužstva. Aspoň jeho spoluhráč z Edmontonu Oscar Klefbom se tím je jistý.

„Vím, že Connor pojede a myslím si, že Ryan Nugent-Hopkins tam bude pravděpodobně taky,“ řekl švédský obránce po nedělním utkání Oilers s Tampou Bay Lightning švédskému novináři.

Sám Klefbom za Tři korunky na mistrovství světa s určitostí nenastoupí. Trápí ho zranění ramene, které si podle všeho vyžádá chirurgický zákrok. „Bohužel to tak bude,“ mrzí čtyřiadvacetiletého beka. „Byla by zábava jet. Zvlášť pro nás Švédy by to byl kousek. Hodně mých přátel na turnaj pojede, je to pro mě průšvih…“

Kanada to bude mít do Dánska dál, světové šampionáty už ale dávno nebere na lehkou váhu a určitě bude chtít postavit silný tým. Connor McDavid by byl jeho velkou posilou. Letos tenhle hokejista Edmontonu stále zůstává ve hře o svou druhou Art Ross Trophy, na vedoucího muže produktivity Nikitu Kučerova (93) ztrácí čtyři body (89). Stejně tak může pomýšlet na stobodovou hranici, na kterou potřebuje v deseti utkáních nasbírat jedenáct bodů.

Na mistrovství světa už McDavid jednou startoval. Loni si užil s Edmontonem dvě kola play off, předloni, po svém prvním ročníku v NHL, za Kanadu nastoupil. V deseti utkáních nasbíral deset bodů za jeden gól a devět nahrávek a domů si přivezl zlatou medaili. Ve finále (2:0) vstřelil gól Finsku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.