bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid: Manning se na ledě přiznal, že mě loni zranil schválně

10. prosince 2016, 17:00

David Baláš

Byla to jedna z nejubožejších věcí, které jsem při hokeji zažil. Tak okomentoval Connor McDavid počínání Brandona Manninga z čtvrtečního duelu proti Philadelphii. Obránce Flyers měl údajně kanadské superstar na ledě povědět, že ji v loňské sezoně zranil úmyslně.

McDavid byl zřejmě i kvůli ztracenému zápasu s Letci, v němž Olejáři dvakrát promrhali dvougólový náskok, viditelně rozladěný. Když se jeden z reportérů zeptal na spor s Manningem z první třetiny, ťal do živého.

„Loni jsem dělal všechno pro to, abych ho v médiích hájil. Lidé z toho chtěli dělat vědu, když říkali, že mě podrazil schválně. Já si to nemyslel,“ začal rodák z Richmond Hill. „Dneska měl ale Manning potřebu se k tomu vrátit a říct mi, jak to opravdu bylo. Teď už vím, že celá záležitost, jestli mě zranil úmyslně, či nikoliv, je dost jasná, protože to sám potvrdil,“ kroutil hlavou McDavid.

Ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Jako první se pochopitelně k věci vyjádřila druhá strana rozporu. „Nikdy bych nikoho nezranil naschvál. Všichni vědí, že hraju fyzický hokej. Tak jsem se taky dostal do NHL, nejsem kanonýr. S tvrdou hrou pak přicházejí nešťastné incidenty,“ bránil se Manning.

Beka Philadelphie se zastala i značná část fanoušků. Kritici se do McDavida na sociálních sítích okamžitě pustili a dali najevo, co si o jeho chování myslí.

„Mluvit do médií o tom, co se stalo na ledě, je ta nejzbabělejší věc. Měl by dospět a soustředit se na hokej.“

„Manning ukázal, jak snadné je Connora rozhodit a vykolejit ho.“

„Hokej je tvrdá hra a nehody se prostě stávají. V takové rychlosti navíc o to snáz.“

Na pomoc přispěchal Gretzky

Lídr ligové produktivity však rovněž našel zastání. Druhá skupina fanoušků poukazovala na neférový způsob soupeření Philadelphie, který je založený na hře na samotné hraně pravidel, již hráči mnohdy výrazně překračují.

Našel se ale ještě jeden obhájce. Takový, jehož slovo, má v lize velkou váhu.

„Někdy čekáme, že sportovci budou tak trochu roboti,“ pravil Wayne Gretzky. „Emoce občas v hokeji zkrátka letí do výšin. Je naopak dobré, že se Connor ozval. Lze vidět, že v něm hoří vášeň a nejsou mu věci lhostejné. Ta soutěživost z něj dělá špičkového hráče,“ uvedl.

McDavid podle Gretzkyho tlak zvládne a vyrovná se s ním stejně, jako se s ním vyrovnal on sám. Popasovat se s neustálým napětím museli i další velcí hráči.

Mario Lemieux.

Sidney Crosby.

Jonathan Toews.

„Je to náplň naší práce. Každou noc vás bude někdo zkoušet, kolik toho vydržíte. Zažili jsme to všichni, ale je těžké si to představit. Ostatní se vám prostě snaží dostat do hlavy. Connor je na to ale zvyklý od mládí a vždycky prokázal, že dokáže správně zareagovat,“ zůstal Gretzky nad věcí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.