bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid, nebo Matthews? Auston ještě není na Connorově úrovni, říká Scheifele

17. října 2018, 16:05

Šimon Rogner

Deset gólů a šest asistencí v sedmi zápasech katapultovaly Austona Matthewse nejen do tabulek rekordů, ale také – zejména v Torontu – do diskuse o nejlepším hokejistovi světa. Především fanoušci Maple Leafs se nebojí americkou hvězdu srovnávat s Connorem McDavidem a někteří dokonce tvrdí, že Matthews je lepší. Novináři se proto rozhodli zeptat Marka Scheifeleho, spoluhráče McDavida a Matthewse ze Světového poháru. Co řekl?

Je Matthews opravdu lepší než McDavid, ptali se reportéři Scheifeleho před včerejším zápasem proti Edmontonu?

„Ne. Samozřejmě Auston je skvělý hráč, má skvělou techniku, a když se na něho díváte každý zápas, hraje opravdu dobře. Connor má za sebou dvě stobodové sezóny. Dokázal spoustu věcí, které Auston nedokázal. Matthews je v téhle lize hvězda a bude se zlepšovat. Ale ještě není na úrovni McDavida,“ hodnotil pětadvacetiletý Kanaďan.

Matthews je se 16 body nejproduktivnějším hráčem ligy a hlavním tahounem současné bilance 6-1-0, díky níž jsou Leafs s 12 body nejlepším týmem ligy. McDavid odehrál pouhé čtyři zápasy a na kontě má čtyři góly a devět bodů. Oilers mají vyrovnanou bilanci 2-2 a krčí se na dně Západní konference. Na nerovnováhu v počtu odehraných utkání upozorňuje i Scheifele.

„Pořád je začátek sezóny a spoustu se toho ještě stane. Auston zažívá skvělý start a člověk chce, aby se mu dařilo. V průběhu sezóny to bude zajímavější konverzace.“

Totožnou otázku jako Scheifele dostal i kouč Olejářů Todd McLellan. A odpověď vás zřejmě nepřekvapí. „Věřím, že Connor je nejlepší hráč. Nechci ale shazovat Austona. Prožívá skvělý začátek a je to dobrej kluk. Ale Connor je sakra dobrý hráč. To vám můžu říct,“ řekl.

McDavid bude zřejmě podobným žebříčkům nadále dominovat, ale pokud Matthews udrží svoji současnou formu, může se pořadí měnit. Scheifele svůj názor ale měnit nebude: McDavid koneckonců řídil obrat v zápase proti Jets dvěma góly a dvěma asistencemi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.