bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McPhee si Neuvirtha oblíbil už ve Washingtonu, přivede českého gólmana do Vegas?

6. června 2017, 19:00

Vojtěch Balon

Český reprezentační brankář Michal Neuvirth vstoupil do NHL už v sezóně 2008/2009, kdy hájil barvy Washingtonu Capitals. V hlavním městě Spojených států tehdy na postu generálního manažera působil George McPhee, jenž si ústeckého rodáka oblíbil, a jenž čerstvě vykonává stejnou roli u Vegas Golden Knights.

„Jako brankář byl Michal technicky perfektně vybavený, pro tento post má navíc dokonalou postavu,“ chválil Neuvirtha George McPhee, který stál v čele Capitals dlouhých 17 let, než byl nahrazen Brianem McLellanem. Devětadvacetiletý Neuvirth je v nejlepších letech a McPhee si to dobře uvědomuje. „Vyspěl a v příští sezóně může být opravdu dobrý.“

Sparťanský odchovanec sice nedávno podepsal novou smlouvu s Philadelphií, Flyers ale mohou chránit jen jednoho gólmana, a pokud vsadí na jeho kolegu Stevea Masona, Michal Neuvirth bude v rozšiřovacím draftu k dispozici.

„Nemůžu teď prozradit, o koho bychom stáli. Těžko teď můžeme hádat, kdo bude nakonec k dispozici,“ přiznal McPhee. Stávajících 30 klubů NHL odevzdají vedení ligy své seznamy chráněných hráčů 18. června, volby Vegas budou zveřejněny o tři dny později.

Michal Neuvirth začal tuto sezónu povedeným vystoupením v národním týmu na Světovém poháru, v dresu Flyers se ale poté spíše trápil, což dokládá i jeho úspěšnost zákroků 89,1 %. V závěru základní části Neuvirth během utkání přímo na ledě zkolaboval, bývalý brankář Washingtonu, Buffala či New Yorku Islanders už je ale zdravotně v pořádku. Obleče příští rok dres Vegas Golden Knights?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.