bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Michael Frolík si v dresu Jets buduje stále lepší pozici

20. listopadu 2014, 17:45

Jan Prošek

Kladenský odchovanec byl v roce 2006 draftovaný v prvním kole týmem Florida Panthers. Celkově se jednalo o desátou volbu vstupního draftu. Od té doby kromě dresu Panterů oblékal také trikot Chicaga. Před sezónou 2013/2014 byl představiteli organizace Blackhawks vyměněn do Winnipegu. Opačným směrem putovaly dva výběry v nadcházejícím draftu. Tryskáči ale vůbec nemusí litovat, neboť Michael Frolík si postupem času buduje v týmu stále lepší pozici.

Léta strávená v Chicagu rozhodně nepatřily, co se zisku kanadských bodů týká, mezi nejpovedenější v jeho kariéře. Nicméně právě s Černými jestřáby vybojoval na jaře 2013 slavný Stanley Cup, který se tak za doprovodu „strážců pokladu“ ukázal na Kladně. Poté kroky Frolíka směřovaly do Winnipegu.

Hned v prvním zápase základní hrací doby NHL, který odehrál za Jets, se do branky Floridy trefil hned dvakrát. Jako by právě dobrý start předznamenal, že se mu v tomto týmu bude dařit. V první sezóně v novém působišti zaznamenal 15 gólů a 27 asistencí.

Před letošní sezónou na sobě zapracovat, soustředil se na letní přípravu. Věnoval se doplňkovým sportům, které se běžně k hokeji dělají. Podobně jako jeho velký kamarád a zároveň spoluhráč Ondřej Pavelec chtěl i on přesvědčit všechny pochybovače o tom, že spojení jeho jména s organizací Jets je správné, opodstatněné a prospěšné.

Prví bod si připsal dvanáctého října, kdy zaznamenal asistenci na gól do sítě Los Angeles Kings. Na začátku listopadu odehrál zápas, na který se hodně těšil. Souboj s Chicagem, jakožto jeho bývalým působištěm, měl hodně zvláštní náboj.

Mnohými očekávanou nervozitu vystřídal sebevědomý výkon a touha po výhře. Právě v zápase proti Chicagu v sobě našel špetku střeleckého instinktu. Jeho chvíle přišla po dvaceti vteřinách hry. V předbrankovém prostoru vybojoval kotouč, oklamal brankáře a pohodlně skóroval. Gól to byl vítězný, Winnipeg vyhrál 1:0.

Během posledních dvou zápasů zaznamenal hned tři kanadské body za dva góly a asistenci. Ve čtvrtek v noci hraje Winnipeg proti Detroitu. Podle předpovědí by měl v dresu Rudých křídel chytat český brankář Petr Mrázek. K vidění tedy bude souboj hráčů ze srdce Evropy. Celkově v aktuálním ročníku má Michael Frolík na svém kontě dvacet zápasů, nevynechal ani jeden. Vstřelil čtyři branky a na stejný počet přihrál.

Úspěšnost střelby není nikterak závratná – 7,7 procent. Z osmi kanadských bodů zaznamenal hned tři v posledních dvou utkáních, jeho forma má momentálně rostoucí tendenci. Prosadí se pravý křídelní útočník i ve třetím po sobě jdoucím utkání? K vyrovnání jeho osobního rekordu v dresu Jets mu chybí ještě dva zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.