bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mike "Doc" Emrick bude uveden do Síně slávy sportovního vysílání

10. srpna 2019, 19:10

Jiří Sameš

Mike "Doc" Emrick, hlavní komentátor televizního programu NHL on NBC, se 17. prosince dočká prestižního ocenění. Bude totiž uveden do Síně slávy sportovního vysílání.

Co se hokejových přenosů týče, Mike "Doc" Emrick se před kamerou objevuje už 46 let. Odkomentováno má přes 1 000 zápasů, čtrnáctkrát měl na starosti finále Stanley Cupu.

Aktuálně šestkrát po sobě vyhrál Sports Emmy Award pro vynikající osobnost sportu - komentátor. Za posledních devět let potom získal zmiňované uznání sedmkrát, přičemž z hokejového prostředí byl vůbec prvním mužem.

„Pokaždé vás to nesmírně ohromí," řekl Emrick 21. května.

„Vidíte dav lidí ze všech sportovních sítí, z nichž mnozí vás najali na různá místa. Uvědomíte si, že jste byl požehnán mít dlouhou kariéru, zejména po rakovině. Ten okamžik vás chytne," pokračoval.

Emrickovi byla v roce 1991 diagnostikována rakovina prostaty první fáze. Nyní už je ovšem naštěstí více než 25 let zdravotně zcela v pořádku.

V roce 2004 Emrick obdržel Lester Patrick Award, ocenění za zásluhy o rozvoj ledního hokeje ve Spojených státech, a v roce 2008 Foster Hewitt Memorial Award za vynikající příspěvky k hokejovému vysílání.

V průběhu letošního června už byl uveden do Síně slávy Národní sportovní mediální asociace.

Spolu s třiasedmdesátiletým Emrickem bude během prosince do Síně slávy sportovního vysílání uvedeno dalších devět osob.

Budou jimi Steve Anderson, Mary Ellen Carlyle, Bud Collins, Bob Fishman, Bob Ley, Jerry Gepner, Roger Penske, Doug Wilson a Ken Woo.

„Každý z letošních vyvolených je příkladem vůdcovství, vize a profesionality. Díky nim je sport v TV na tak vysoké úrovni," zmínil Ken Aagaard, předseda Síně slávy sportovního vysílání.

„Oslavovat jejich úspěchy koncem tohoto roku v New York City, opět se bude jednat o vrchol roku pro všechny účastníky," doplnil.

Síň slávy sportovního vysílání momentálně čítá celkem 105 jmen. Mezi nimi je i mimochodem Gary Bettman, komisionář National Hockey League. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.