bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mike Hoffman má jasno, v Ottawě chce zůstat

19. července 2016, 11:30

David Zlomek

Mike Hoffman Ottawu naprosto miluje. V organizaci, která ho draftovala, by rád ještě nějakou dobu zůstal, a tak prahne po novém kontraktu. Jakmile se ale se Senators začne Hoffman o nové smlouvě bavit, nikdy to nejde zlehka. Mnozí si mysleli, že po loňském dramatu u arbitráže, kam obě strany nevyhnutelně zamířily, přijde dohoda dřív. Chyba lávky.

Před sezonou 2015/16 tehdy pětadvacetiletý Hoffman po Ottawě požadoval roční smlouvu, která by mu zaručovala 3,4 miliony dolarů. Senátoři měli o dost jiné představy, alespoň co se týkalo platu. Na stejný čas mu nabízeli 1,75 milionů dolarů. Nakonec arbitráž rozhodla o roční smlouvě na dva miliony dolarů a Hoffman musel ze svých nároků výrazně slevit.

Rok uplynul jako voda a Ottawa s Hoffmanem opět míří k arbitráži, která je naplánována na 4. srpna. Do té doby se však obě strany ještě můžou dohodnout. A sám Hoffman doufá, že se tak stane. S organizací z hlavního města Kanady by se totiž rád na smlouvě domluvil sám.

„To je mým cílem číslo jedna,“ řekl Hoffman pro The Ottawa Citizen. „Miluji Ottawu, miluji tamní fanoušky. Jsme skvělý tým, máme skvělou partu. Mojí prioritou je něco s nimi dokázat, na něco dosáhnout.“

Stejné plány má určitě i Ottawa, což ale znamená, že bude muset Hoffmanovi vyplácet velké peníze. Už jenom proto, že tento střelec s osmašedesátkou na drese v minulé sezoně stanovil jeho osobní maximum v gólech (29) a bodech (59).

Bude tedy dávat smysl, že jestliže si po sezoně 2014/15, kdy dal 27 branek a měl 48 bodů, přál 3,4 milionů dolarů, tak letos bude požadovat něco okolo čtyř milionů a více. Tím by se dostal na úroveň T.J. Oshieho, Wayna Simmondse nebo Larse Ellera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.