bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mike Sullivan za Pittsburgh: Hodně věcí se mi líbilo

3. srpna 2020, 13:30

Jiří Lacina

Duel ztracený v prodloužení mu spánek nepokazil. Samozřejmě, je si vědom, že porážka 2:3 s Montrealem znamená nedobrý úvod série, která bude kratší než obvykle. Nicméně současně při nedělním studiu video sekvencí našel v utkání hodně pozitiv.

„V tom zápase se mi toho dost líbilo,“ řekl lodivod Penguins Mike Sullivan. „Potom, co jsme shlédli celé video z utkání, jsme si to jen potvrdili. Cítil jsem, že naše energie byla dobrá. Slušný začátek jsme nedokázali přetavit v góly, místo toho jsme prohrávali 0:1.“

„V zápase se nám toho hodně povedlo a právě to jsem dnes hráčům řekl. Byly tam oblasti, kde se můžeme zlepšit, ale v mnoha jiných pasážích hry jsme byli dobří.“

Kdyby ve hře ovšem nebyly nějaké nedostatky, výsledek by zřejmě vypadal jinak. Nespokojenost může panovat zejména s přesilovou hrou, kde Tučňáci využili jen jednu ze sedmi příležitostí, včetně 92 vteřin hry pěti proti třem. Útočníci by také mohli chodit víc před bránu. Celkově prý Mike Sullivan čeká víc od druhé útočné šestky, tedy třetí a čtvrté formace.

„Myslím, že každý může chodit do brány. Tak vypadá v mých představách hokejista,“ připomíná kouč. „Když je vhodný čas, protože se schyluje ke střele, musíme se cpát před branku. Určitě jsme hodně stříleli, před bránou ale musí být víc lidí.“

Čtvrtý útok Pittsburghu Teddy Blueger – Zach Aston-Reese – Brandon Tanev byl u prvního a třetího gólu Montrealu. Třetí lajna Jared McCann – Patrick Marleau – Patric Hörnqvist se také příliš nepředvedla, dohromady se celé útočné trio složilo na jednou střelu, která zaměstnala Careyho Price.

„Od třetího útoku chci vidět trvalejší tlak. Tenhle útok je schopný ofenzivy, umí nám nabídnout solidní obousměrnou hru,“ podotkl Sullivan.

Nato ovšem reagoval zkušený Patrick Marleau argumentem o nedostatečném vytížení. „S přesilovkami a oslabením nevím, jak moc jsme tam pět na pět chodili. Když už jsme šli na led, některé věci se povedly,“ tvrdí čtyřicetiletý matador.

Zda přijdou nějaké změny v sestavě, není známo. Nikdo nechtěl nic prozradit „To jsou otázky, které nemíníme s nikým sdílet. Ať už jde o to, co děláme na tréninku, nebo o čem přemýšlíme v personální oblasti,“ uzavřel Sullivan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.