bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mikko Lehtonen od Maple Leafs dostal souhlas, novou sezonu zahájí v KHL

1. srpna 2020, 16:11

Jiří Sameš

Toronto Maple Leafs dnes oznámili, že souhlasili s hostováním obránce Mikka Lehtonena ve finském týmu Jokerit Helsinky z Kontinentální hokejové ligy. Hokejista nedávno podepsal svou první smlouvu v NHL.

Mikko Lehtonen byl vyhlášen nejlepším bekem uplynulé sezony KHL, to když oblékal barvy právě Jokeritu. Odehrál zde všech 60 zápasů, přičemž vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 49 kanadských bodů.

V historii helsinského týmu jde o nejlepší výkon mezi zadáky za jednu sezonu. Suverénně ovládl produktivitu beků soutěže, celkově potom v bodování KHL obsadil šesté místo.

„Mikka Lehtonena není třeba fanouškům Jokeritu představovat a jsme velmi potěšeni, že ho máme zpátky v týmu. Děkujeme Toronto Maple Leafs za jejich vstřícnost a spolupráci," uvedl GM Jokeritu Jari Kurri.

Lehtonen se Maple Leafs upsal 4. května. Jedná se tady o roční kontrakt ve výši 925 tisíc dolarů. Letošních bojů o Stanley Cup se ale samozřejmě nemůže účastnit – nedovolují to pravidla.

„Vrátit se do Jokeritu? Byla to jasná volba, vzhledem k současné situaci. Zdejší prostředí, hráči a trenéři, všechny moc dobře znám a chci mužstvu pomoci. Tohle je nejlepší místo, pokud jde o přípravu na sezonu v NHL," řekl hokejista.

Lehtonen kromě výše zmiňovaného úspěchu mohl slavit zlato na loňském Mistrovství světa v ledním hokeji s Finskem. Jeho jméno se dokonce objevilo v All-Star výběru šampionátu. 

Dres Helsinek jinak nosil pouze minulou sezonu, předtím hrál švédskou elitní soutěž za HV71 Jönköping. Jeho mateřským klubem je TPS Turku, působil však také u KooKoo Kouvola a Tappara Tampere.

Nikdo mu neřekne jinak než "Bobi". Od komentátora Viasat Sport Suomi – finské sportovní televizní stanice – Anttiho Mäkinena si také později vysloužil přezdívku "Bobby Orr".

Čtěte také
→ Zahraje si pod tátou? Po Zadinovi sahají Oceláři, Yzerman není proti

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.