bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Milník s hořkou příchutí. McDavid potřetí dobyl stovku, play off se ale Olejářům vzdálilo

14. března 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Vzali nás na výlet časem. Líbivý, plný jiskřivých útočných akcí a oku lahodících momentů. Nikita Kučerov a Connor McDavid pokořili stobodovou metu za 62, respektive 66 zápasů. Takovou erupci produktivity NHL neviděla dlouhých 13 let. Od chvíle, kdy se až do posledního mače přetahovali o Art Ross Trophy Jaromír Jágr s Joem Thorntonem.

Ne, letos to na podobnou tahanici o "polévkovou mísu" nevypadá.

Kučerov má před McDavidem luxusní náskok 11 zápisů do statistik, hraje za rozjetou Tampu a patrně tak ukončí jeho dvouletou nadvládu. 

Co na tom? Pro NHL je jistě zásadnější fakt, že zase padá spousta gólů a že má dva machry, kteří bodují vskutku ďábelským tempem (pokořili stovku za méně než 70 utkání). A klidně mohli být tři, Patricku Kaneovi z Chicaga chyběl jediný bod.

Právě Kučerov a Kane jsou jedinými hokejisty, jimž se povedlo od McDavidova příchodu do zámořské ligy nastřádat více gólů a asistencí. A to jen díky tomu, že kanadskou superstar v nováčkovské sezoně zastavila na cestě za Calder Trophy zlomená klíční kost.

Nejproduktivnější hokejisté od sezony 2015-16:

Patrick Kane 315 zápasů, 370 bodů, průměr 1,17 
Nikita Kučerov 301 zápasů, 362 bodů, průměr 1,20
Connor McDavid 275 zápasů, 356 bodů, průměr 1,29
Sidney Crosby, 304 zápasů, 353 bodů, průměr 1,16
Blake Wheeler, 314 zápasů, 327 bodů, průměr 1,04
Brad Marchand, 294 zápasů, 316 bodů,  průměr 1,07
Johnny Gaudreau, 301 zápasů, 313 bodů, průměr 1,04
Artěmij Panarin, 310 zápasů, 307 bodů, průměr 0,99
Alexandr Ovečkin, 312 zápasů, 305 bodů, průměr 0,98
Claude Giroux, 311 zápasů, 300 bodů, průměr 0,96

Jak vidno z tabulky, dvaadvacetiletý génius na bruslích si drží suverénně nejlepší průměr bodu na zápas. Navzdory tomu, že obléká dres na místě přešlapujícího Edmontonu.

Jeho mimořádné výkony zatím vyznívají prakticky vniveč, vždyť McDavid si zahrál zatím jen jedinkrát v play off a letos si nejspíše připíše už třetí absenci v bojích o Stanley Cup. K dalšímu hořkému konci sezony přiblížila McDavida a Oilers středeční noc.

Na domácím ledě podlehli New Jersey, které ukončilo sérii sedmi porážek. "Asi jsme je podcenili. Čekali jsme, že vítězství dostaneme zadarmo. Nemyslím si, že jsme do toho šli naplno," štvalo skleslého kapitána. "Je to pro nás velká ztráta a promarněná příležitost," dodal McDavid.

A trenér Ken Hitchcock si přisadil: "Tohle je pro nás červená vlajka, výstražný signál."

V Rogers Place zkrátka panovalo rozčarování nad výsledkem. A nic na tom nemohly změnit dvě McDavidovy přihrávky. Tou druhou, na ránu z voleje Matta Benninga, potřetí v kariéře dosáhl na hranici sta bodů.

Podívejte se na stý bod Connora McDavida v sezoně 2018-19:

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.