bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Miluju to tady a chci pokračovat, hlásí Jaromír Jágr

4. dubna 2017, 19:00

Jiří Lacina

Neutuchající touha se zlepšovat a nekonečná láska k ledové zimní hře nedovolují Jaromíru Jágrovi pomýšlet na konec kariéry. O tom, že na tuzemském hokejovém nebi může být hvězdou i po padesátce, netřeba vůbec diskutovat. Diskuse se vede o tom, zda ještě má na NHL. A pokud ano, ve kterém týmu bude pokračovat. Jágr dal totiž jasně najevo, že pokračovat chce.

„Předně musím dokončit sezónu,“ řekl novinářům před pondělním utkáním s Montrealem. „Jinak tuhle hru pořád miluju. Pořád se chci každý den zlepšovat. Na tom se za posledních dvacet let nic nezměnilo. Chuť tam stále je. Hokej miluju. Teď musím jen počkat, co přijde.“

Od svého návratu za moře podepisuje výhradně jednoleté kontrakty. Takže rovněž tohle léto bude jednat o nové smlouvě. Loni si ho Panthers pojistili ihned po skončení ročníku, jenomže to byl ještě u kormidla Dale Tallon. Po něm pak převzal funkci generálního manažera Tom Rowe, který si následně přivlastnil i funkci hlavního trenéra.

Rowe Jágra v sezóně opakovaně chválil. Učinil tak i teď. „Pořád je produktivní,“ řekl k jeho letošním 16 brankám a 43 bodům. Českému veteránovi dává stále dost prostoru. Někdy Jágrův čas poklesne, jindy vyskočí. V noci proti Montrealu odehrál 19 minut a 5 vteřin. V minulém utkání s Bostonem 18 a půl minuty. To je na 45letého matadora víc než dost.

Tuzemským tiskem probleskly nedávno informace, že má Jágr chuť z Floridy odejít. Nevypadá to tak. „Miluju to tady. Každou minutu, co jsem tu byl,“ řekl slavný Kladeňák ke svému působení na Floridě. „Organizace se ke mně chovala dobře. Získali mě v trejdu. Dali mi příležitost. Poslední roky jsem tu hrál s velmi dobrými a talentovanými hráči. Miluju to a nic se na tom nezměnilo.“

Loni si Panthers zahráli play off, vypadli ale hned v prvním kole s New York Islanders. V létě nový generální manažer fungující kádr překvapivě dost překopal a přišel výsledkový propad. Nezastavil ho ani sám Rowe, když se delegoval na trenérskou lavičku. Letos si Florida play off nezahraje.

Pokud NHL, potom kam?

Rowe prohlásil, že Jágra zatím s ostatními kompetentními lidmi v klubu neřešil. Pakliže by o nejstaršího hráče ligy nebyl u Panterů zájem, stane se 1. července volným hráčem a může to zkusit jinde; přijde-li nabídka. Už v létě 2013 čekal Jágr na novou smlouvu pořádně dlouho, nakonec mu hodil laso Lou Lamoriello z New Jersey, kde ztratili Ilju Kovalčuka.

V Čechách se hodně spekuluje o možnosti přestupu hokejové legendy do nově vznikajícího klubu v Las Vegas. Od okamžiku, kdy byl generálním manažerem Golden Knights jmenován George McPhee, je ale tahle varianta hodně nepravděpodobná.

McPhee byl manažerem Washingtonu v době Jágrova působení u Capitals. Nepřivedl ho on, číslo 68 mu vnutil klubový majitel Ted Leonsis. Ten také Jágrovi krátce po přestupu nabídnul osmiletou smlouvu na 88 miliónů dolarů (sedm let + rok opce). Když McPhee přenechával Jágra na jaře 2004 Rangers, musel se zavázat, že dál ponese zhruba polovinu jeho platu. Lze proto jen těžko uvěřit, že by GM Las Vegas o Jágra stál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.