bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota může dosáhnout na divokou kartu, Capitals chtějí pátou výhru

9. ledna 2018, 20:59

Jakub Prchal

NHL pokračuje v noci z úterý na středu sedmi zápasy. Největším lákadlem bude duel mezi Minnesotou a Calgary, zajímavé střetnutí se odehraje také v Nashvillu.

01:00 Washington Capitals – Vancouver Canucks

Washington se drží na čele Metropolitní divize s dvoubodovým náskokem na Columbus. Pokud uspěje proti Vancouveru, udrží si svoji pozici a vyhraje už pátý zápas v řadě. Doma je navíc tým okolo Ovečkina velmi silný, vždyť už devět zápasů nenašel žádného přemožitele.

To Vancouveru se zase nedaří na ledě soupeřů. Z posledních devíti zápasů na nich totiž vybojovali dva body pouze v jednom případě. Svěřenci trenéra Travise Greena navíc prohráli čtyřikrát po sobě, což rozhodně není pro sebevědomí mužstva ideální. V utkání se navíc budou muset obejít bez Bo Horvata, Dereka Dorseta, Brandona Suttera či Chrise Taneva. 

01:00 Buffalo Sabers – Winnipeg Jets

V Buffalu již několikátým rokem probíhá přestavba kádru, která ale stále nenese očekávané ovoce. I letos jsou Sabers nejhorším týmem Východní konference, na poslední příčku v rámci celé NHL pak mají náskok už jen tři body. Jedinými spolehlivými tahouny mužstva jsou Jack Eichel (36 bodů) a Evander Kane (35 bodů). V současnosti navíc nikterak nezáří – vždyť prohráli osm z deseti naposledy hraných zápasů.

Winnipeg je na tom o poznání lépe, když se po loňské neuspokojivé sezóně herně i výsledkově zvedl a drží se na druhém místě Západní konference hned za suverénním Vegas. V zádech jsou navíc posilněni domácí výhrou 4:1 nad San Jose. 

01:30 Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes

Tampa vede Atlantickou divizi i tabulku celé NHL a zdobí ji především obrovská ofenzivní síla. Vždyť v první pětce kanadského bodování ligy se nachází hned dva hráči - Nikita Kučerov, který v polovině sezóny nasbíral již 59 bodů, a Steven Stamkos. Blesky navíc těží z velmi dobré přesilovky. Každá čtvrtá početní výhoda totiž končí pukem v síti.

Carolina buduje tým budoucnosti a již letos hraje velmi atraktivní hokej. Od pozic divoké karty je pouhé tři body, navíc má k dispozici zápas k dobru. Je tak stále o co bojovat. Naději na zisk jí dává i venkovní bilance, ve které patří k lepšímu ligovému nadprůměru. Téměř polovinu z šestačtyřiceti nasbíraných bodů totiž získala Carolina na cizím ledě. 

01:30 Ottawa Senators – Chicago Blackhawks

Ottawa zažívá v letošní sezóně několik zklamání. Nejen že se jí nedaří vyhrávat, zatím se příliš neprosazuje ani nejnovější akvizice Matt Duchene, jenž v novém působišti zaznamenal pouhých deset bodů. Čtyři z nich ale nasbíral v posledních dvou zápasech, a tak se zdá, že konečně začíná naplňovat svůj potenciál. I díky jeho zásahům Senátoři vyhráli obě utkání, přičemž v nich soupeři vstřelili hned dvanáct branek. Hlavní slabinou ale zůstává defenzíva, která v aktuálním ročníku inkasuje velmi často.

Chicago podává velmi nevyrovnané výkony a i díky tomu se nedrží ani na příčkách divoké karty. Není ale nutné se vzdávat, v případě výhry nad Ottawou totiž mohou přeskočit Avalanche a divokou kartu opět získat.  

02:00 St. Louis Blues – Florida Panthers

St. Louis trápí zejména početná marodka klíčových hráčů. Dlouhodobě jsou mimo hru Robby Fabbri či Jaden Schwartz. Druhý jmenovaný byl přes svým zraněním nejproduktivnějším hráčem týmu, tudíž jde o citelnou ztrátu. Bluesmani se s těžkou situací popasovali vcelku dobře. Z posledních pěti zápasů jen jednou nebodovali.

Florida prožívala velice úspěšné vánoční období, když vyhrála pět zápasů v řadě. V roce 2018 ale ještě nevyhrála. Minnesotě podlehla 1:5, Detroitu 2:4 a naposledy neudolala ani Columbus po výsledku 2:3 v prodloužení.

02:00 Nashville Predators – Edmonton Oilers

Nashville nevstoupil do nového roku správnou nejlépe a po porážkách od Arizony a Vagas se oklepal proti Los Angeles. Loňský vítěz Západní konference se i díky tomu drží na čtvrté příčce, v rámci Centrální divize je pak třetí.

Edmonton se sice oproti první čtvrtině základní části herně i výsledkově zvednul, stále má k dokonalosti daleko a divizní soupeři mu unikají. Momentálně ztrácí na třetí San Jose devět bodů. Pokud ještě chtějí přemýšlet na play-off, musí se zlepšit zejména v bránění oslabení. V něm jsou se sedmdesáti procenty nejhorším týmem ligy.

02:00 Minnesota Wild - Calgary Flames

Minnesota z posledních šesti duelů hned čtyři vyhrála. Dává tak zapomenout na velmi nevydařený začátek sezóny a postupně stoupá tabulkou vzhůru. Nyní už je dělí pod postupových příček pouze skóre v porovnání s Coloradem.

Calgary se na kluzištích soupeřů poměrně daří, což chce potvrdit i na ledě Wild. Vědí však, že nepůjde o nic snadného. Pomoci k tomu má Johnny Gaudreau, jenž získal v dosavadním průběhu už čtyřicet šest bodů za třináct branek a třicet tři asistencí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.