bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota řeší problém s obsazením pozice brankářské jedničky

3. září 2014, 20:06

Jan Šlapáček

Divočáci mají v posledních letech problém s tím, aby na postu brankářské jedničky dominoval jeden brankář. Hlavním důvodem jsou časté zdravotní potíže jejich dvou nejlepších gólmanů, Joshe Hardinga a Niklase Bäckströma. Číslem jedna mohou být nejen tito dva, šanci může dostat podle trenéra brankářů i nováček Darcy Kuemper.

Vedení Minnesoty prošlo od založení týmu již několika rapidními změnami, ale jeden člověk je součástí týmu už od prvopočátku. Jmenuje se Bob Mason a na starosti má brankářský trénink. Pod jeho vedením dříve trénoval například i Manny Fernandez nebo Dwayne Roloson. Teď je právě na Masonovi velká část rozhodnutí o tom, kdo bude v nadcházející sezóně v Minnesotě gólmanem číslem jedna.

Hlavními uchazeči o tento post jsou Niklas Bäckström, Josh Harding a Darcy Kuemper. První dva jmenovaní se ale velmi často potýkají se zdravotními problémy. Sezóna Niklase Bäckströma skončila poté, co musel po zranění v horní části těla na chirurgický zákrok. Harding se zase často potýká se zdravotními komplikacemi vyvolanými roztroušenou sklerózou, která mu byla diagnostikována v roce 2012. Loňský ročník ukončil kvůli léčebné kúře, jež by měla zlepšit jeho zdravotní stav.

Bäckström odchytal jedenadvacet zápasů, z nichž pět vyhrál a jedenáct prohrál. Jeho procentuální úspěšnost zákroků byla 89,9% a průměrně obdržel 3,01 gólů na zápas. Hardingovy statistiky naopak patřily k těm nejlepším v lize. Třicetiletý brankář nastoupil do devětadvaceti zápasů, ze kterých vyšel osmnáctkrát jako vítěz. 1,65 – přesně tolik branek obdržel Harding průměrně za zápas a jeho úspěšnost zákroků činila skvělých 93,3%!

Oba tito brankáři však byli náhle mimo hru, a tak přišla chvíle pro Darcy Kuempera, který předváděl výborné výkony. V základní části stihl odchytat 26 zápasů, z nichž bylo 12 vítězných, a jeho průměr obdržených branek na zápas se zastavil na čísle 2,43. V play-off ale dostaly přednost zkušenosti. Tým posílil o ruského brankáře Ilju Bryzgalova, který se s Minnesotou probojoval do semifinále konference.

„Víme, že máme v kádru tři kvalitní gólmany, kteří umí vyhrávat zápasy, ale potřebujeme, aby byli zdraví. Největší podíl na tom, kdo dostane šanci stát se trvalou jedničkou, bude mít trenér brankářů Bob Mason. Potřebujeme vyhrávat a pouze výkony každého z nich nás mohou přesvědčit o tom, kdo se na post jedničky hodí nejlépe,“ řekl trenér Minnesoty Mike Yeo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.