bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota se dočkala! Wild konečně podepsali ruskou hvězdu z KHL

14. července 2020, 18:00

Matěj Hodoval

Fanoušci Minnesoty mají důvod k radosti. Do Minnesoty konečně míří dlouho očekávaná posila a jeden z nejlepších útočníků posledních sezon Kontinentální hokejové ligy – Kirill Kaprizov.

Pět let čekání a snahy přemluvit ruského hokejistu k přesunu za moře.

Kaprizova draftovali Wild na výběru talentů až v pátém kole z celkové 135. pozice. Z poněkud nenápadné volby se vyklubala jedna z předních postav KHL a velice zajímavý hráč, o něhož dlouho vedení Minnesoty usilovalo.

Ruský forvard však dlouho upřednostňoval svou vlast, důvodem kromě špatné angličtiny byla také finanční stránka věci.

I kvůli penězům nakonec přistoupili Wild na to, že první rok Kaprizovova dvouletého kontraktu (cap hit činí 925 tisíc dolarů) se započítá ještě do stávající sezony. Tím pádem zbyde rodákovi z Novokuzněcku jeden rok smlouvy, během něhož se bude snažit říct si o pořádný balík.

„Jsme nadšeni, že jsme Kirilla oficiálně podepsali a můžeme ho v naší organizaci přivítat. Překonal veškerá svá očekávání z roku 2015, kdy jsme jej draftovali. Je to velmi chytrý a dynamický útočník, těšíme se, až ho budeme mít na začátku příští sezony na soupisce,“ představil svou novou tvář generální manažer Bill Guerin.

Pravidla soutěže však nepovolují, aby třiadvacetiletý talent mohl naskočit se svými novými spoluhráči v srpnu do vyřazovací části, a tak s klubem ze státu hokeje může zatím pouze trénovat. Čekání fanoušků Wild na to, až uvidí nadějného forvarda v akci se tak ještě prodlužuje.

Nicméně pokud dokáže Kaprizov navázat na své výkony v Kontinentální hokejové lize, bude to čekání opravdu stát za to.

Vždyť odchovanec Metallurgu Novokuzněck se stal v posledních dvou sezonách pokaždé nejlepším střelcem soutěže. Jen vloni stihl za sedmapadesát utkání základní části vsítit 33 branek a na dalších 29 přihrát. Další čtyři kanadské body (2+2) zaznamenal v play-off.

Kromě toho má ve svém věku bohaté zkušenosti také z mezinárodní scény, v jeho sbírce najdete třeba olympijské zlato či bronzovou medaili z mistrovství světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.