bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota si s arbitráží starosti nedělá. Nic tak rychle neuspíší dohodu, říká Fletcher

27. července 2017, 8:00

Michal Sobotka

Týden do arbitrážního řízení není problém. Alespoň podle generálního manažera hokejové Minnesoty Chucka Fletchera, který musí vyřešit smlouvy dvou důležitých útočníků. Kontrakt pro další sezonu totiž ještě nemají Mikael Granlund a Nino Niederreiter.

Oba dva evropští forvardi prožili výborný rok. Granlund vynechal jediný zápas základní části, ve které si navíc vytvořil osobní maximum, když posbíral 69 bodů. Švýcar Niederreiter zase potřetí v řadě pokořil hranici dvaceti vstřelených gólů. Jejich řízení je naplánováno na 3., respektive 4. října.

Zkušenosti z předchozích roků i letošního léta ale dávají hráčům a klubu dostatečný čas, aby dospěly k vzájemnému porozumění. Příkladem budiž nové smlouvy pro Tomáše Tatara v Detroitu, Coltona Parayka v St. Louis nebo Viktora Arivdssona v Nashvillu. Generální manažer Wild Chuck Fletcher tak ví, že na podpis Granlunda s Niederreiterem má ještě čas. „Už jsme s oběma jednali, ale ještě nejsme v cílové rovince," popsal.

„Nic neuspíší jednání tak rychle, jako deadline," připomněl Fletcher blížící se slyšení s oběma hráči. Z předchozích let navíc hokejisté, kteří se k arbitráži dostali, popisovali jednání jako velmi nepříjemná.

Manipulační prostor ve výši 16 miliónů

Fletcher alespoň prozradil, jaká jsou jeho očekávání ohledně smluv, které by výše zmiňovaní hokejisté Wild měli s klubem podepsat. „Rád bych se s nimi dohodl na podobném kontraktu, jaký podepsal Arvidsson v Nashvillu," řekl generální manažer. Švédský útočník podepsal s finalistou minulé sezony sedmiletou smlouvu na 4,25 miliónů dolarů ročně. Minnesota má v současné chvíli necelých 16 miliónů na sezonu, se kterými může disponovat, takže podobná dohoda je poměrně reálná.

Wild navíc nemají důvod příliš šetřit, protože ostatní hokejisty už mají pod smlouvou. Výjimkou je ještě Marcus Foligno, který do klubu přibyl spolu s Tylerem Ennisem den před otevřením trhu s volnými hráči.

Všichni zmínění mohou podepsat s Wild až osmiletý kontrakt, jenže podle deníku Star Tribune Fletcher ani jednomu hráči nenabídl více než pětiletou smlouvu. Granlund s Niederreiterem údajně vyhlížejí víceleté kontrakty za šest miliónů na rok. Dá se tedy očekávat, že se s klubem dohodnou na "zlaté střední cestě".

„Ničemu se zatím nebráníme, ale myslím, že tři až pět let je optimální délka smlouvy, se kterou by mohli být všichni spokojení," dodal generální manažer Wild.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.