bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Místo rivality věčné přátelství? Capitals poslali do Vegas originální gratulaci

14. června 2018, 11:00

Jiří Lacina

Řadu těch příběhů určitě dobře znáte. Play off NHL formuje nové rivality. Boston se odjakživa nemusí s Montrealem, Detroit se nemá rád s Coloradem, pokud vypjaté boje o pohár tuhle nenávist přímo nenastartovaly, v mnoha případech ji umocnily. Tento rok ale rozhodně nic podobného nehrozí.

Vegas Golden Knights mají za sebou výjimečný vstup do elitní soutěže, což dokázal přiznat i jejich finálový soupeř. Washington Capitals zaplatili celostránkový inzerát v listu Las Vegas Review Journal, kde ještě jednou soupeři pogratulovali k historické zahajovací sezóně.

„Gratulace Vegas Golden Knights k jedné z nejúspěšnějších zahajovacích sezón v dějinách profesionálního sportu. Prvotřídní majitel, klubové vedení, trenérský štáb i všichni ostatní. Úžasný tým plný talentu, tvrdě pracujících hráčů i hvězd. Fantastické bojiště plné vášně, rachotu a hlasitých fanoušků. Bylo nám ctí bojovat proti vám ve finále Stanley Cupu. Jste skutečně silní,“ zní z Washingtonu.

Závěrečná věta odkazuje na slogan „Vegas strong“, který měl ukazovat jednotu a vnitřní sílu po tragické střelbě, během níž zahynulo 1. října 2017 na hudebním festivalu v tomto městě 58 lidí. Dalších víc než osm stovek nevinných obětí bylo zraněno. Golden Knights dokonce v této souvislosti k uctění památky mrtvých navždy vyřadili z užívání číslo 58.

Jistěže ne všechny obyvatele Las Vegas zajímal hokej, podle statistik ale zhruba půlka domácností u televize během finálové série seděla. Budiž pro ně parádní ročník aspoň malou náplastí na říjnovou tragédii. Vegas bylo se 109 body po základní části třetím nejlepším týmem Západní inference a stalo se prvním klubem od dob St. Louis v roce 1968, který se dostal ve své první sezóně do finále.

Tehdy však byly úplně jinak rozděleny divize a Bluesmani se prokousali do finále Stanley Cupu skrze šestku zcela nových týmů. Podařilo se jim to i v dalších dvou letech. Ve finále ve všech třech případech neuhráli (dvakrát proti Montrealu, jednou Bostonu) ani jedno vítězství.

Příběh Vegas, to je úplně jiná káva.

„Sláva vítězům, čest poraženým“ platí letos v NHL víc než kdy jindy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.