bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mizérie Blues pokračuje. Nahradí loňského hrdinu v brance Allen?

15. srpna 2020, 18:22

Matěj Hodoval

Restart National Hockey League nezastihl St. Louis v optimální formě. Obhájce Stanleyova poháru se zatím trápí, Bluesmani zapsali těžkých šest porážek v řadě. Je tedy nejvyšší čas něco změnit.

Přípravné utkání s Chicagem, tři zápasy ve skupině o umístění a úvodní dvě střetnutí s Vancouverem v prvním kole. Ani v jednom z šesti uvedených klání nedokázali hokejisté St. Louis po restartu nejlepší hokejové ligy světa zvítězit.

To je opravdu alarmující bilance, čehož si jsou pochopitelně vědomi i v trenérském štábu týmu.

Blues v letošní vyřazovací části inkasovali za pět zápasů hned devatenáct gólů, z čehož hned devět v aktuálně rozehrané sérii proti Kosatkám. Začít tedy musí od defenzivy.

První na ráně by mohl být Jordan Binnington.

Loňský hrdina play-off, v němž dotáhl St. Louis až k nejcennější trofeji, se v této vyřazovací části nepotkal s formou. Po čtyřech odchytaných duelech je na mizerné 86,2% úspěšnosti zákroků a průměru 4,23 inkasovaných branek na zápas. Za jeho záda spadlo 17 puků ze 123, kterým čelil.

Není tedy divu, že po poslední porážce čelil Craig Berube dotazům na toto téma. Rozhodne se pro změnu mezi třemi tyčemi a vsadí na Jakea Allena?

„Je to něco, co s trenérským štábem probereme,“ nevyvrátil možnost výměny maskovaných mužů Berube.

Allen naskočil v play-off zatím do jednoho klání. V duelu skupiny o umístění proti Dallasu předvedl sedmatřicet zásahů, přesto nezabránil porážce svého týmu 1:2 po samostatných nájezdech.

Třetí střetnutí s Vancouverem bude pro Bluesmany mimořádně důležité, vždyť Canucks si v něm mohou vybojovat mečbol, na St. Louis by tak zbyl téměř nemožný úkol – vyhrát čtyři zápasy v řadě.

Kouč Berube má na rozhodnutí o změnách v sestavě den volna. Série St. Louis s Vancouverem pokračuje v pondělí 17. srpna od 04:30 středoevropského času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.