bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mladík Mattheos lečí rakovinu, přijde o úvod sezóny

27. srpna 2019, 20:47

Jakub Hromada

Dvacetiletý útočník Caroliny Hurricanes, Stelio Mattheos, vynechá tréninkový kemp svého týmu kvůli vážné nemoci. V červnu mu byla diagnostikována rakovina varlat. V rámci chemoterapie a operací mu bylo poškozené varle odebráno, jeho hokejovou kariéru by to ohrozit nemělo.

Lékaři nezpochybňují jeho návrat ke sportu, po úplném zotavení se vrátí do plné zátěže a opět bude bojovat o místo v sestavě Hurricanes. Sám hráč se přes funkcionáře vyjádřil k fanouškům Caroliny přímo z nemocnice.

„Rád bych poděkoval každému, kdo mi vyjadřuje podporu a přeje mi to nejlepší od doby mé diagnózy. Ta se mi dostává hlavně od mých přátel, rodiny, spoluhráčů, trenérů a taky od všech hokejových organizací, ve kterých jsem působil. Hurricanes, Checkers a Brandon Wheat Kings.“

Záhy veřejně poděkoval i všem lékařům i zdravotním sestrám, které se o něj poslední dva měsíce neustále starají. 

Stelio Mattheos byl draftován ve třetím kole v roce 2017 jako 73. hráč celkově. Poslední čtyři sezóny strávil ve Western Hockey League v dresu Brandon Wheat Kings. S týmem vždy až na poslední ročník postoupil do play-off, v roce 2016 se dokonce probojoval až na slavný Memorial Cup. V něm nestačil na nabité London Knights. Tehdy se klub mohl pyšnit hráči na soupisce jako Tkachuk, Marner, Dvorak, Juolevi, Bouchard či Parsons. 

Závěr loňské sezóny odehrál na farmě v Charlotte, kde s týmem vybojoval Calder Cup. Dohromady odehrál v AHL 25 zápasů a získal sedm bodů (5+2). V příštím ročníku jistě dostane mnohem více prostoru, snad i díky absenci Martina Nečase, který zabojuje o místo v sestavě v Carolině. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.