bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mladý veterán. Jordan Staal odehrál v osmadvaceti sedmisté utkání v NHL

8. listopadu 2016, 13:05

David Panuška

Je mu 28 let, ale již se dočkal sedmistého utkání v NHL. Jordan Staal je nejmladším aktivním hráčem, kterému se povedlo tuto metu překonat. Pouze šest hráčů pod třicet let odehráli v nejlepší hokejové lize světa více utkání.

Kanadský centr z hokejové rodiny je druhým Staalem, kterému se povedlo tuto metu překonat. Jeho o čtyři roky starší Eric nasbíral o 240 utkání více. Třetí brat Marc má na svém kontě o šedesát startů méně, než jeho o rok mladší bratr.

Jordanovi se během sedmiseti utkání v NHL povedlo zaznamenat hned několik úspěchů. Ve své třetí sezoně stál na straně Pittsburghu Penguins, jenž se tehdy radoval ze třetího Stanley Cupu v historii. Jordan si odbyl debut měsíc po osmnáctých narozeninách a v tomto ročníku skončil třetí v anketě o nejlepšího nováčka.

Osmadvacetiletý hokejista se v roce 2012 dočkal opravdu nevídaného snu. Po konci v Pittsburghu se přesunul do Caroliny, kde dělal kapitána Eric Staal, jeho o čtyři roky starší bratr. Scházel jim už jen Marc, který ale Madison Square Garden neopustil.

V posledním utkání sehráli hokejisté Caroliny utkání s New Jersey, které nakonec prohráli 1:4. Jordan se v jubilením utkání ale prosadit nedokázal, ačkoliv jednu zajímavou šanci měl. „Není pochyb o tom, že jsou v kariéře světlé a tmavé momenty. Vítězství Stanley Cupu je jeden z nejlepších momentů,“ hodnotil svůj milník skromný hokejista.

Jen pěti aktivním hráčům pod třicet let se povedlo tuto metu překonat dříve. Jde o Anžeho Kopitara (776), Phila Kessela (762), Marca-Edouarda Vlasica (749), Andrewa Cogliana (717) a Sidneyho Crosbyho (713). Všem je aktuálně devětadvacet let.

Pokud bude nejmladšímu Staalovi v NHL držet zdraví, překoná magickou hranici tisíci utkání v nejlepší hokejové lize v sezóně 2020/21. Nedlouho po svých dvaatřicátých narozeninách. Pokud si tento trend udrží, bude nejmladším hráčem od dob Steve Yzermana, kterému se to v takovém věku podaří. Záležet ovšem bude také na Anže Kopitarovi a Philu Kesselovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.