bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moment dne: Milník pro Ondřeje Paláta, vstřelil svůj 100. gól v NHL

24. listopadu 2019, 4:17

Jiří Sameš

Český útočník Ondřej Palát dosáhl v noci na neděli 24. listopadu na skvělý milník, vstřelil svůj 100. gól v National Hockey League. Stalo se tak v domácím zápase jeho Tampa Bay Lightning proti Anaheim Ducks.

Ondřej Palát skóroval v čase 57:27 zmiňovaného utkání a pro Lightning získal náskok 6:2, což bylo také konečné skóre. Využil přesilovou hru.

Z předbrankového prostoru uspěl rychlou bekhendovou dorážkou, brankář Ryan Miller neměl šanci zakročit.

Pro Paláta, osmadvacetiletého hokejistu, zde tedy 100. gól v kariéře a zároveň sedmý gól v sezoně 2019-2020. Na milník jinak potřeboval 447 zápasů.

Do nejlepší hokejové ligy byl Tampou draftován v roce 2011 v sedmém kole, jako celkově 208. muž v pořadí. Debutoval ve zkrácené sezoně 2012-2013.

Kromě uvedených 447 zápasů a 100 gólů zapsal celkem 299 kanadských bodů, brzy tak může zaznamenat další mezník.

Na významnou metu dosáhl v noci na neděli také brankář Andrej Vasilevskij, když vytvořil klubový rekord, co se počtu výher mezi gólmany týče (132). Překonal přitom svého učitele, brankáře Bena Bishopa.

Lightning získali díky úspěchu nad Ducks druhou výhru po sobě, v tabulce Východní konference jsou potom nyní na desátém místě (bilance 11-7-2).

Příští duel sehrají v noci na úterý, přivítají divizního soupeře, Buffalo Sabres.

Čtěte také:
Nechce odejít, Nicklas Bäckström zahájil rozhovory s Capitals bez agenta
Jacob Markström je součástí budoucích plánů Canucks, začnou jednat

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.