bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moment dne: Milník pro Stevena Stamkose, vstřelil svůj 400. gól v NHL

17. listopadu 2019, 3:06

Jiří Sameš

Útočník Steven Stamkos platí v National Hockey League už dlouhodobě za jednoho z nejobávanějších střelců. V sobotu večer 16. listopadu také dosáhl, co se tohoto ohledu týče, na významný milník, když vstřelil svůj 400. gól v kariéře.

Steven Stamkos vsítil svůj gól číslo 400 v domácím zápase svých Tampa Bay Lightning proti Winnipeg Jets (těsná výhra Jets 4:3).

V čase 57:44 snižoval ztrátu Lightning na 2:3. Skóroval přitom, tak trochu symbolicky, střelou bez přípravy z levého kruhu pro vhazování. 

Stamkos potřeboval na 400 gólů konkrétně 763 zápasů, mezi aktivními hokejisty je tak druhým nejrychlejším mužem, jenž dosáhl zmiňované mety. Lépe si vedl pouze útočník Alex Ovečkin (634 zápasů).

„Kdykoliv dosáhnete na nějaký milník, je vždy dobré, když se tak stane v domácím prostředí, před vlastními fanoušky," řekl Stamkos.

„Jsem si jistý, že tohle bude jeden z těch okamžiků, který si budu po skončení kariéry velmi dobře pamatovat. Stále je to dost neskutečné," pokračoval.

Zároveň je dále devátým aktivním hokejistou se 400 góly, celkově potom ještě 98. hokejistou v historii NHL.

„Nikdy si nepředstavujete, že dokážete vstřelit v NHL tolik gólů. Doufejme, že jich bude ještě mnohem víc," zmínil Stamkos.

„Pocity by byly rozhodně příjemnější s výhrou v zádech. I tak je ale dobré, dostat to z cesty, a soustředit se jen na další zápas," doplnil.

Mimochodem, nebýt častých zranění, byl by Stamkos pravděpodobně nyní už 500 gólovým střelcem. 

„Vstřelit 400 gólů... to je pořádný výkon. Někteří hokejisté mají štěstí, že v této lize zvládnou odehrát 400 zápasů, a on má hned 400 gólů," poznamenal hlavní trenér Tampy Jon Cooper.

„Neskutečný úspěch neskutečného hokejisty," přidal se Stamkosův velký kamarád a spoluhráč, obránce Victor Hedman.

Stamkos, devětadvacetiletý Kanaďan, je díky Lightning jedničkou Vstupního draftu NHL 2008.

V nejlepší hokejové lize hraje letos svou dvanáctou sezonu. Kromě uvedených 763 zápasů a 400 gólů zapsal také celkem 786 kanadských bodů. 

Ve své sbírce má mimochodem dvě Maurice Richard Trophy (2010, 2012).

Hokejisté Tampy měli možnost získat proti Winnipegu čtvrtou výhru v řadě, avšak tedy neuspěli. V tabulce Východní konference jsou potom aktuálně na jedenáctém místě (bilance 9-6-2).

Příští duel sehrají v noci na středu, zavítají na led St. Louis Blues.

Čtěte také:
Bude Tyson Barrie vyměněn? Maple Leafs si vyslechli obchodní nabídky
Penguins jsou ochotni vyměnit gólmana, půjde DeSmith nebo Jarry?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.