bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moment dne: Významný milník, Zdeno Chára odehrál 1 500. zápas v NHL

6. listopadu 2019, 4:15

Jiří Sameš

Slovenský obránce Zdeno Chára odehrál v noci na středu 6. listopadu svůj už 1 500. zápas v National Hockey League. Stal se tak teprve šestým zadákem v historii soutěže, a celkově 21. hokejistou, jenž dosáhl tohoto významného milníku.

Své 1 500. utkání v NHL Zdeno Chára sehrál, když se jeho Boston Bruins představili ve výše zmiňovaný den na ledě Montreal Canadiens.

Chára, dvaačtyřicetiletý hokejista, jinak za 1 500 odehraných zápasů vstřelil 202 gólů a zapsal celkem 647 kanadských bodů.

Do nejlepší hokejové ligy byl draftován New York Islanders v roce 1996 ve třetím kole, jako celkově 56. muž v pořadí. Debutový duel prožil s Islanders 19. listopadu 1997 na ledové ploše Detroit Red Wings.

Kromě Isles a Bruins oblékal za téměř dvaadvacet let své kariéry také dres Ottawa Senators. V Bostonu působí od sezony 2006-2007, přičemž zde současně zastává funkci kapitána.

Na jaře 2011 slavil s Bruins Stanley Cup. Co se individuálních trofejí týče, zdobí jej Mark Messier NHL Leadership Award (2011) a James Norris Memorial Trophy (2009).

Navzdory velké rivalitě mezi Canadiens a Bostonem se dočkal Chára v Montrealu, Bell Centre uznání od kanadských fanoušků. V průběhu druhé reklamní přestávky oznámil jeho skvělý milník místní hlasatel.

Ze slovenských hokejistů je Chára prvním mužem, z evropských potom třetím, kterému se podařilo nastoupit do 1 500 zápasů. Mezi Evropany zvládli zmíněné Jaromír Jágr a Nicklas Lidström.

Bruins měli na hřišti Montrealu příležitost získat sedmou výhru v řadě, avšak zde prohráli 4:5. Zároveň od 10. října, po deseti zápasech, poprvé nebodovali, což se jim stalo mimochodem teprve podruhé v sezoně.

V tabulce Atlantické divize jsou i nadále na prvním místě (bilance 11-2-2).

Příští duel sehrají v noci na sobotu, kdy zavítají na kluziště Red Wings.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.