bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal boduje, ale Price se trápí. Co se děje?

10. listopadu 2018, 16:00

Vojtěch Balon

Montreal Canadiens po katastrofální loňské sezóně mnozí pasovali opět na dno Východní konference, parta Claudea Juliena ale zatím předčila veškerá očekávání a pohybuje se na hraně postupu do vyřazovacích bojů. Vše ale není tak růžové, jak se může na první pohled zdá.

Jen letmý pohled do individuálních statistik totiž stačí k zjištění, že Careymu Priceovi začátek sezóny vůbec nevyšel. Po dvanácti odchytaných zápasech má kanadský reprezentant úspěšnost zákroků 89,2% a průměrně inkasuje více než tři góly na utkání. To nejsou dobré statistiky v obecném slova smyslu, pro gólmana s ročním příjmem přes deset milionů dolarů to pak platí několikanásobně.

„Je to všechno o psychice,“ kál se Price po čtvrtečním utkání, v němž proti průměrnému Buffalu inkasoval šest gólů. „Obrana přede mnou hraje pořád stejně, chyba je na mojí straně,“ dodal.

Carey Price má sice pravdu v tom, že část viny jde za ním, výkony beků Habs mu ale moc nepomáhají. Montrealu citelně chybí hvězdný Shea Weber, o mamutí porci minut zraněného veterána se tak dělí Jeff Petry a Jordie Benn, který se stal předloni v Dallasu přebytečným. Mladíci Victor Mete a Noah Juulsen podávají výkony úměrně nevyrovnané svému věku, třetí dvojice ve složení Xavier Ouellet - Karl Alzner pak v sestavě vyloženě jen lepí volné místo.

Zadní řady Habs dělají, co je v jejich silách, Weberova absence ale začíná být zdát stále citelněji. „Hra naší obrany Careymu moc nepomáhá. Ale všichni víme, že může chytat mnohem lépe,“ přiznal trenér Julien.

V kuloárech se začínají objevovat spekulace o tom, že generální manažer Marc Bergevin přemýšlí o výměně své brankářské jedničky. Bude mít Priceova bídná forma až takhle razantní vyústění?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.