bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal hostí tradiční derby s Bruins. Prodlouží Ducks s Predators série výher?

17. prosince 2018, 20:00

Šimon Rogner

Nový týden je tu a s ním várka dalších atraktivních a důležitých zápasů. První noc z pondělí na úterý jich nám nabídne pět a bude se na co dívat. Columbus se bude na domácím ledě snažit zastavit rozjeté Golden Knights, Pittsburgh v těsném boji o postupové příčky vyzve Anaheim, který vyhrál tři zápasy v řadě. Montreal pak od půl druhé hostí v tradičním derby Boston a Ottawa přivítá silný Nashville. Jediným duelem na ledě týmu ze Západní konference bude střet Colorada s Islanders od tří hodin.

01:00 Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks

Přerušit celkovou třízápasovou sérii výher a dvouzápasovou sérii výher ve vzájemných zápasech se dnes proti hostům z Anaheimu pokusí hokejisté Pittsburghu, kteří, jak už je jejich zvykem, v prosinci zabrali a dostali se na třetí místo Metropolitní divize. Děkovat mohou dvěma výhrám v řadě a celkem pěti z posledních sedmi zápasů. Daří se i Kačerům, ti zvítězili třikrát za sebou a celkem osmkrát v posledních devíti utkáních.

Tučňákům se minulý týden zranil obránce Kris Letang a vedle zraněného Justina Schultze tak bude o další klíčovou ztrátu. Hosty trápí marodka ještě více – z různých důvodů nebudou k dispozici Cam Fowler, Ryan Miller, Corey Perry a Rickard Rakell. Proti svým starým týmům se poprvé od výměny představí obránce Marcus Pettersson a forvard Daniel Sprong, který má v pěti utkáních v dresu Anaheimu už tři branky. Za hosty nastoupí John Gibson, domácí by před Mattem Murrayem mohli v pohodě upřednostnit lépe chytajícího Caseyho DeSmithe.

01:00 Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights

První letošní vzájemný zápas a celkem třetí v historii čeká od jedné hodiny na hokejisty Columbusu a Vegas. Blue Jackets se v poslední době příliš nevede – dobře to ilustrují tři prohry z posledních čtyř zápasů a pět porážek ze sedmi duelů –, zatímco Golden Knights nabírají po horším vstupu do sezóny sílu a stoupají tabulkou. Svěřenci Gerarda Gallanta jsou nyní se 41 body ve 35 zápasech na první divoké kartě, ale na v divizi třetí Ducks ztrácejí jediný bod.

Oba týmy jsou relativně zdravé – Columbusu se ve čtvrtek po zranění v úterním zápase vrátil do sestavy Josh Anderson, Vegas chybí už od začátku listopadu kvůli problémům s kolenem útočník Erik Haula. Do sestavy se už ale vrátili Paul Stastny a Max Pacioretty a zejména první jmenovaný řídil společně s Alexem Tuchem obrat na ledě Rangers. V předchozích dvou vzájemných zápasech v loňské sezóně vyhrál pokaždé domácí tým. V brankách se očekává souboj Sergeje Bobrovského a Marca-Andrého Fleuryho.

01:30 Montreal Canadiens – Boston Bruins

Už třetí díl tradičního derby Montrealu proti Bostonu čeká oba týmy dnes na ledě Canadiens. V předchozích dvou střetnutích v letošní sezóně vyhrál pokaždé hostující tým (Montreal 3:0 a Boston 3:2), předtím ale Bruins zvítězili šestkrát v řadě. Canadiens se v poslední době docela daří – vyhráli dva zápasy v řadě a celkově pět ze šesti utkání –, Boston podává nekonzistentní výkony (tři prohry v řadě, tři výhry v řadě a teď dvě porážky v řadě).

Medvědi naposledy nestačili na klíčové soupeře z Buffala a Pittsburghu a s 38 body se momentálně nacházejí na druhé divoké kartě Východní konference. Tým má navíc pořád početnou marodku – Zdeno Chára, Kevan Miller a Urho Vaakanainen už sice bruslí s týmem, ale hrát zatím nebudou, zato Patrice Bergeron a Jake DeBrusk se na tréninku ještě neobjevili. První jmenovaný by ale mohl naskočit už na konci týdne. Domácím chybí jen Joel Armia. V brankách se očekává souboj Careyho Pricea a Tuukky Raska.

01:30 Ottawa Senators – Nashville Predators

Outsider vs. favorit. Tak vypadá na první pohled zápas mezi Ottawou a Nashvillem. A není se co divit, však Nashville zaznamenal ve 33 utkáních 45 bodů, vyhrál poslední tři zápasy a je jen o bod za Winnipegem na druhém místě divize a třetím místě Západní konference. Senators navíc středeční vzájemný duel v Tennessee prohráli (1:3). Ottawu ale rozhodně není radno odepisovat, jelikož i přes zhoršení oproti výsledkům na začátku sezóny se svěřenci Guye Bouchera drží na dostřel postupovým místům, kam jim chybí šest bodů. Musí ale zabrat.

Senators udělali včera několik menších změn v sestavě – na farmu poslali obránce Stefana Elliotta a Erika Burgdoerfera a na listinu volných hráčů zapsali útočníka Maxe McCormicka –, Matta Duchenea však kvůli zranění budou postrádat i nadále. Predators nadále chybí klíčoví útočníci Filip Forsberg a Viktor Arvidsson a obránce P.K. Subban, doktoři ale s jejich návraty i vzhledem k dobrým výkonům týmu nijak zásadně nespěchají. Úkol hlídat svatyně obou celků připadnou zřejmě Craigu Andersonovi a Pekkovi Rinnemu.

03:00 Colorado Avalanche – New York Islanders

Už osm zápasů trvá v zápasech Colorada s Islanders neporazitelnost domácího celku. Jedná se totiž o klasický souboj dvou geograficky vzdálených týmů, a tak není divu, že hosté většinou dojedou unavení a prohrají. Roli favorita budou mít Avalanche i dnes – přece jenom se s 42 body drží na třetím místě velmi silné Centrální divize, zatímco Ostrované s 34 body bojují na hraně postupu mezi elitní osmičku. Mezi základní kameny úspěchu Colorada patří samozřejmě dvojice Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen, kteří už mají oba na kontě přes 50 bodů a vévodí celé lize.

To Islanders spoléhají na dobré výkony odzadu, nejproduktivnějšími hráči jsou nepřekvapivě Mathew Barzal (27 bodů), Josh Bailey (25) a Anders Lee (23). Je možné, že si za hosty znovu zahraje Joshua Ho-Sang, který dostal šanci v sobotu, kouč Barry Trotz byl totiž s jeho výkony spokojen. V brankách očekávejte Semjona Varlamova a Thomase Greisse.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.