bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal si pojistil služby chráněných volných hráčů

13. července 2019, 15:20

Jan Vojkůvka

Montreal Canadiens si ve čtvrtek pojistili služby dvou svých mladíků. Chránění volní hráči Joel Armia a Artturi Lehkonen shodně podepsali dvouleté smlouvy a k plánovaným arbitrážím se svými zaměstnavateli jít nemusí.

Canadiens v posledních dnech řešili situaci kolem útočníků Joela Armii a Artturiho Lehkonena, kteří při vyjednávání o nových smlouvách původně nenacházeli s organizací společnou řeč. Rozhodli se tak zasednout k arbitrážím, které měly jejich platy v dalších sezoně (či sezonách) určit.

Zatímco Armia měl arbitráž naplánovanou na 20. července, Lehkonen se měl dočkat slyšení až 3. srpna. K tomu však už nedojde.

Šestadvacetiletý Armia, který v minulé sezoně naskočil do 57 zápasů, ve kterých dal 13 branek a přidal 10 přihrávek, uzavřel s Montrealem dvouletou smlouvu v hodnotě 5,2 milionů dolarů. 

Dvouletý kontrakt uzavřel také Lehkonen. Čtyřiadvacetiletý útočník si vydělá dohromady 4,8 milionů dolarů. V uplynulé sezoně byl o něco produktivnější než jeho spoluhráč, když v 82 zápasech dal 11 gólů a zaznamenal i 20 asistencí.

Po těchto podpisech zůstává Montrealu pod platovým stropem 4,84 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.