bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Most pro Ceciho. Ottawa podepsala svého syna na dvě léta

24. srpna 2016, 20:00

Tomáš Zatloukal

I přes změnu na postu generálního manažera – Briana Murrayho nahradil Pierre Dorion - ottawští Senátoři pokračují ve své úspěšné tradici a opět po vypršení nováčkovské smlouvy upisují perspektivního hokejistu na krátkou dobu, uzavírají s ním „bridge contract“, tedy přemosťovací pakt. Během jeho platnosti má, v nejčerstvějším případě Cody Ceci, předvést, za jak velkou investici do budoucna stojí.

Sens se v době poměrně nedávné stejně dohodli s Mikou Zibanejadem, Gabrielem Pageauem či Markem Stonem. „Měli jsme prostě pocit, že dva roky jsou něco, co se nám v minulosti osvědčilo s jinými hráči,“ vysvětloval Dorion podpis dvouleté dohody se stropovou zátěží ve výši 2,8 milionu dolarů. „Líbilo se nám, co Cody v našich barvách předváděl. Zažil dobré časy i trochu horší,“ dodal na adresu dvaadvacetiletého beka. 

Ceci si vedl solidně, ba dokonce skvěle. Vytvořil si nová osobní maxima v počtu branek, bodů a trestných vteřin, v 75 zápasech dal deset gólů, přidal 16 asistencí a odpykal si 18 minut na lavici hanby. Jak píší v zámoří, jeho přirozený rozvoj nadále pokračuje podle plánu. Samozřejmě, směrem dozadu se to neobešlo bez chyb, ale beci zkrátka dozrávají později a učí se pomaleji (či spíše toho mají na biflování trochu moc).

„Každý mladý hráč, obzvláště pak zadák, zažije po cestě nějaké ty útrapy. Ale v tom, jak zakončil sezónu, vidíme potenciál, že se stane elitním obráncem,“ tvrdí Dorion. Tomu se obzvláště líbilo, co ottawský rodák, který mládežnická léta strávil v tamním klubu 67‘s a tudíž je miláčkem fanoušků Sens, předvedl v Rusku. S kanadskou reprezentací odletěl na mistrovství světa a byl na ledě hodně vidět, na obhajobě zlata měl nezanedbatelný podíl.

V následujících dvou letech by měl na suverénních výkonech stavět a po boku Diona Phaneufa dorůst ve špičkového obránce. Dvouletá smlouva mu v prvním roce zaručuje příjem 2,25 milionu dolarů, v tom druhém pak 3,35 milionu dolarů. Podobně v ideálním případě vystoupá i jeho výkonnost. Nový kouč Guy Boucher se o to jistě postará, drží si renomé odborníka na práci s hokejovým talentem.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.