bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moulsonova krize: Pětimilionový kanonýr marně hledá přesnou mušku

29. prosince 2015, 14:15

Tomáš Zatloukal

John Tavares obchází hráče, stále Tavares, prudká přihrávka na Matta Moulsona, Moulson zpracovává a rychle střílí. Gól! Podobný komentář zazněl při zápasech newyorských Ostrovanů mnohokrát, sehraní parťáci představovali neustálou ofenzivní hrozbu pro obranu soupeře, tvořili jeden z nejlepších útočných tandemů v NHL. Vše ukončila výměna s Buffalem Sabres, která zřejmě navždy roztrhla dlouholeté kamarády.

Moulsonovi přesazení do Buffala, kam odešel jako součást odstupného za Thomase Vaneka, pranic nevadilo. Okamžitě ukázal, že není v NHL jen kvůli přímluvě Tavarese a že umí obstát i vedle méně talentovaných spoluhráčů. Jeho skvělé výkony mu vynesly příležitost zabojovat o Stanley Cup, vyhlédla si jej totiž Minnesota. Jenže Divočině měkký forvard v play-off mnoho nepomohl...

Možná právě tehdy začal jeho pád. Neprobudil jej ani vytoužený návrat k Šavlím, kterým se upsal jako volný hráč. "Miloval jsem to tu," vysvětloval, proč si vybral klub od Niagarských vodopádů. Ve "městě modrých límečků" se rodil nový tým, talentované mužstvo procházející bolestivou, leč potřebnou přestavbou. Moulson měl patřit k tahounům, našili mu na dres áčko, dali mu luxusní plat.

Jenže pak přišlo velké zklamání, minulou sezónu, která skončila pro Sabres výsledkovým i loterijním fiaskem (jako poslední klub NHL nezískali právo draftovat Connora McDavida, nýbrž se "museli spokojit" s Jakem Eichelem), jsme na ledě neviděli starého dobrého Moulsona, pohotového střelce s neomylnou muškou. Ne, po kluzištích se proháněl utrápený borec, do jehož statistik najednou přibývaly místo branek asistence. Moulson se zastavil na 41 bodech.

Změnu k lepšímu nepřinesla ani první polovina aktuálního ročníku, ba naopak. Netrefil se již předlouhých 23 zápasů a propadl se až do čtvrtého buffalského útoku. Zmizel z "top six", první dvě brázdy momentálně tvoří Jamie McGinn, Ryan O'Reilly, Sam Reinhart, Evander Kane, Eichel, Tyler Ennis. Pro Moulsona má hlavní kouč Dan Bylsma jasný vzkaz. "Musí se vrátit ke hře, jakou hrával," hlásí.

Buffalo by Moulsonovy góly potřebovalo, Kaneův cíl sázet 50 branek za sezónu je totiž zatím jaksi v nedohlednu a Šavle se krčí až na 14. místě Východní konference. Hlasitě se mluví o tom, že dvaatřicetiletý Kanaďan, jehož dceři šel za kmotra právě Tavares, skončí na tribuně a uvolní místo v poli Marcusi Folignovi. V létě mu pak reálně hrozí vykoupení z pětileté smlouvy na 25 milionů dolarů.

A co pak? Třeba podpis levného kontraktu v Brooklynu. Kde jinde by měl ožít než u Isles...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.