bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek nezapomíná, kde vyrostl. Do Vítkovic poslal dětem 25 výstrojí

21. října 2018, 15:30

Adam Bagar

Před úvodním buly utkání Vítkovic s Libercem dojde k oficiálnímu předání 25 výstrojí pro nejmenší hráče, ostravskému klubu je poslal v rámci projektu hráčské asociace NHLPA odchovanec Petr Mrázek.

Brankář Caroliny natočil v zámoří video, které fanoušci uvidí na kostce nad ledem. Při předání ho zastoupí otec Karel Mrázek, stane se tak už dnes v 17 hodin na ledě Ostravar Arény. Tedy symbolicky na místě, kde jeho syn Petr Mrázek dělal své první hokejové krůčky a odkud později odešel do zámoří a postupně se tam probojoval do nejlepší hokejové ligy světa.

Můžu tak aspoň trošku něco vrátit klubu, ve kterém jsem vyrostl

„Za to co, co se Petrovi už povedlo v hokeji dokázat, jsem samozřejmě moc rád. Ale minimálně stejně mě těší, že nemyslí jenom na sebe. Ví, kde začal a že začátky nebyly jednoduché ani pro rodiče. Takto dostanou šanci plnit si své hokejové sny další děti,“ říká otec k parádnímu gestu syna, který v NHL odchytal 198 zápasů v barvách Red Wings, Flyers a Hurricanes.

„Když se naskytla šance získat výzbroje pro malé hokejisty, neváhal jsem ani minutu a pustil se do toho. Není to tak dávno, co jsem i já byl malý hokejový fanatik, který doma nemluvil o ničem jiném než o hokeji. Mám velikou radost, že se to povedlo dotáhnout a můžu tak aspoň trošku něco vrátit hokeji a klubu, ve kterém jsem vyrostl,” vzkazuje na dálku gólman.

Jsme rádi, že ani v NHL nezapomíná na to, kde hokejově vyrůstal

Klub si pomoci svého odchovance váží. „Jsme rádi, že ani v nejlepší lize světa nezapomíná na to, kde hokejově vyrůstal a snaží se v rámci projektu NHLPA podporovat své nové následovníky – malé hráče HC VÍTKOVICE RIDERA. Velice si vážíme ochoty a pomoci Petra Mrázka a i jménem našich nejmenších hokejistů mu děkujeme,” hlásí prezident klubu Petr Handl.

Výstroje z projektu NHLPA budou podle něj k dispozici hlavně malým hráčům, jejichž rodinné poměry nedovolují pořídit kompletní novou výstroj. „I díky tomu můžeme bořit mýtus o tom, že hokej je sportem dostupným jenom pro bohaté. U nás ve Vítkovicích mají díky podpoře města, kraje a nyní i pomoci Petra Mrázka a NHLPA šanci všichni,“ dodává spokojeně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.